Birlik vakfı startını aldı

Birlik Vakfı Diyarbakır Şubesi’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Haberler 21.12.2019 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vakfn Sur ilçesi Dabanolu Mahallesindeki açl törenine Diyarbakr Valisi ve Büyükepir Belediyesi Bakanvekili Hasan Basri Güzelolu, TBMM eski Bakan smail Kahraman, çileri eski Bakan Abdulkadir Aksu, Kayseri eski Milletvekili Yaar karayel, l Jandarma Komutan Mustafa Erdem, Birlik Vakf Genel Bakan Mehmet Alacal, l Emniyet müdürü ükrü Yaman, Sur Kaymakam Abdullah çiftçi, Büyükehir belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Erylmaz, AK Parti l Bakan S.Serdar Budak, Birlik Vakf Diyarbakr ube Bakan Metin Evsen,Kamu Kurum ve Kurulularnn temsilcileri ile vatandalar katld.

KURAN-I KERM TLAVET

Açln ardndan yaplan vakf binasnda düzenlenen program Kuran- Kerim tilavetiyle balad. Birlik Vakf Diyarbakr ube Bakanlna getirilen Vakflar Bölge Müdürü Metin Evsen, amaçlarnn Diyarbakrda vakf bünyesinde üniversite kurmak olduunu ifade etti. Birlik Vakf Genel Bakan Mehmet Alacal ise vakfn köklerinin 1916 ylnda kurulan Milli Türk Talebe Birliinin (MTTB) bir devam olduuna iaret ederek, 103 yllk maziye sahip bir sivil toplum kurtuluu hareketi olduklarn söyledi.

MEDENYET DEERLER

Vali Hasan Basri Güzelolu, vakfa bugüne kadar emek vermi ve hayatn kaybeden kiilere Allahtan rahmet dileyerek, Birlik Vakfnn 1985 ylnda kurulduktan sonra 55 ilde tekilatlanan ama saylamayacak kadar gönüllerde yer alan hem muhibbi, hem seveni, hem de buna dahil olan çok gönül erleri var. Medeniyet deerlerinin inasnda, özlediimiz gelecein hazrlanmasnda, maddi ve manevi kalknmamann salanmasnda, geriye dönüp baktmzda, birlik vakfnda emek veren, bu konuda ter döken, bizleri ve bu milleti bugünlere hazrlanan çok deerli büyüklerimiz var. üphesiz ki bu hizmet devam edecek. Asl olanda budur zaten. Maddi deerlerin ihya ve inasn yaparken ülkemizi güçlü bir ekilde Cumhurbakanmzn önderliinde 2023, 2053 ve 2071e hazrlarken asla ve asla ihmal edemeyeceimiz ey, milli ve manevi noktasndaki duruumuz güçlendirmektir. Diyarbakrda biraz önce namaz eda ettiimiz, 639 ylndan itibaren slamn Kalesi olan, o günden bugüne slami deerlere sahip olan peygamberler ve sahabeler ehri olarak bu noktada hem ilgiyi hem de bu tip katk ve destekleri çoktan hak ediyor dedi.

SURDA 5 BN YAPININ HYASI

Güzelolu, Surda son yllarda yaanan terör olaylar ve sonrasnda yürütülen çalmalar anlatt? Güzelolu, Diyarbakr her geçen gün öz benliine dönük bir büyük iradeyi o geçmi büyük köklü birikimini, iman, ahlaki ve slami kimliini kazanmak noktasnda çok hzl bir dönüüm içerisindedir. Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili olmaktan büyük onur duyduum Diyarbakrda yapacamz her önemli hizmette tam da bu noktadadr. Bütün gayretimizi imkanlarmz ve sahip olduumuz bu konudaki birikimimizi Diyarbakrn bu öze dönmesinde insannn ve toplumunun bu noktadaki bir duru ve dönüümünün gerçeklemesine tahsis etmekteyiz. çinde bulunduumuz Sur, bu anlamda Diyarbakrn kalbi ve insanlk tarihinin belki yaanm tüm geçmiinin ahidi. Bu noktada ihanet örgütünün ve ykt yok etmek istedii Surda 5 bine yakn yap yeniden ihya edildi, yeniden tamir edildi, yeniden kazanld. Yaktklar yktklar camiler yeniden ibadete açld. Kiliseleri bile yakan bu vandalizme kar Cumhurbakanmzn liderliinde bu milletin kaynaklaryla kiliselerde restore edildi ve edilmeye devam ediyor. Biz yklan her tan yerine yenisini koymay daha güzelini yapmaya muktediriz. çünkü yapan ve ihya eden bir medeniyeti temsil etmekteyiz. Ykanlara kar bu duruumuzla gelecee doru yürüyüümüzde Birlik Vakfnn çok önemli katklarn bir kez daha takdir ve tebrik ediyorum. diye konutu.

PEYGAMBERLER EHR

çileri eski Bakan Abdulkadir Aksu ise, kurucusu olmaktan mutluluk duyduu Birlik Vakfnn memleketi olan Diyarbakrda açlm olmasndan dolay onur duyduunu kaydederek, Diyarbakr, Anadolunun slamla tanan ilk ehri. 1380 yl önce Hz. Ömer döneminde yaz Bin Ganem komutasndaki ordu tarafndan aylar süren muhasarann ardndan fetih edildi. Bu fetih srasnda 27 ehit sahabemiz var. Komutanlardan Halid Bin Velid, bir taraftan zafere sevinirken, öbür taraftan olu Hz. Süleyman ehit veriyor. O günden bugüne Diyarbakr hep Müslüman kalm, onun için biz Diyarbakra peygamberler ve sahabeler ehri diyoruz diye konutu.

DÜNYA LDER ERDOAN

TBMM eski Bakan smail Kahraman ise, diyarbakrn önemine deinerek, Diyarbakr bölgenin en deerli lider ehirdir. Peygamberler ve sahabeler ehridir eklinde konutu. Kahraman, Bizim görevimiz önce ahlak ve maneviyat yerletirmek olmaldr. Türkiye dünyada bir lider konumuna geldi. Kasmpaadan bir delikanl çkt, mam Hatip mezunu. stanbulda kendini ispat etti. Hapse attlar artk muhtar bile olamaz dediler. En büyük Hesap Sahibi onu Cumhurbakan yapt. Ve bugün bir dünya lideri Tayyip Erdoana sahibiz. Kolay deil dünya lideri olmak. Ruh var, inanç var, slami uur var. Haçllara kar Selahaddin Eyyubi ruhu var. Birlik ve bütünlük içinde olmamz lazm. Baz yanl yapanlar var. Onlara kanmamamz lazm diyerek vakfn hayrlara vesile olmasn diledi.

Konumalarn ardndan Birlik Vakf Diyarbakr ube Bakan Metin Evsen, çileri eski Bakan Abdulkadir Aksu ve TBMM eski Bakan smail Kahraman Kuran- Kerim hediye etti.

Ana Sayfaya Git