Birlikte akıbeti soralım

Diyarbakır yöneticileri hakkında soruşturma açılan HDP'den çağrı: Sorun savcılarla çözülmez, gelin çocuklarının akıbeti için alanlarda olan tüm anneleri Meclis'te dinleyelim.

Haberler 10.09.2019 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl tarafndan HDP Diyarbakr il ve ilçe yöneticileri hakknda balatlan soruturmaya ilikin yazl bir açklama yapt. Bu soruturma, ikiyüzlü, hiçbir samimiyeti olmayan iktidar mensuplarnn sergiledikleri oyunun bir parçasdr denilen açklamada, Sorun politiktir, savclarla alamaz. Gelin, yllardr çocuklarnn akbeti için alanlarda olan, sizin her türlü saldr ve hakaretinize maruz kalan tüm anneleri Mecliste dinleyelim ifadelerine yer verildi.

HDP MYKsinin konuya ilikin yapt yazl açklama öyle:

Diyarbakr Savclnn, partimizin Diyarbakr il ve ilçe yöneticileri hakknda soruturma balatt haberleri basna yansd yetmedi l Valisi açklama yaparak soruturma açldn kamuoyuna duyurdu. Bu soruturma, ikiyüzlü, hiçbir samimiyeti olmayan iktidar mensuplarnn sergiledikleri oyunun bir parçasdr.

Bizler bütün annelerin çlklarn duyuyoruz, aclarn anlyoruz, onlara saygmz büyük, bir damla gözya bile akmasn artk gelin bu kanayan yaray, tarihsel sorunumuzu demokratik ve barç bir ekilde; konuarak, müzakere ederek çözelim dediimizde, uzattmz bar eline yumruklarn skarak cevap verenleri biliyoruz. Kürt sorununun çözümü demokratiklemenin, hukuk devleti olmann olmazsa olmazdr dediimizde Kürt sorunu yoktur diyenleri de biliyoruz.

BARI ANNELERNE SALDIRMA EMR VERENLER, ANNELERN ACISINI STSMAR EDYOR

Beyaz tülbentli Bar Annelerine en vicdansz ekilde saldrma emrini veren; Cumartesi Annelerine her türlü hakareti yapan, zor ve iddet uygulatan; cop, gaz, tazyikli su kullanlmasna sesini çkarmayan iktidar sözcülerinin insanlk adna hiç utanmadklarn da biliyoruz. Ayn kiiler imdi annelerin aclarn istismar etmekten, annelerin temiz duygularn kendi iktidar amaçlar için sömürmekten geri durmuyor.

BU FLM çOK ZLEDK

çocuklar için Diyarbakr il binamzn önünde oturan annelere desteklerini, il ve ilçe yöneticilerimize soruturma açarak sürdürüyor. Ama bizler bu filmi çok izledik. ktidar bu utanç senaryosunu 3 yl önce de Belediyemizin önüne aileleri göndererek sahneliyordu. imdi belediyeye kayyum atad için il binamzn önünde sahnelemeye balad.

ALELER çLER BAKANI VE CUMHURBAKANI YÖNLENDRYOR

Ailelerin yaptklar açklamalardan anlald üzere, bu yönlendirme açk bir ekilde çileri Bakan ve Cumhurbakan tarafndan yaplyor. Bu yönlendirme ilk günden beri iktidar medyas tarafndan köpürtülerek kamuoyunda HDP hakknda bir alg yaratlmaya çallyor. Cumhurbakan, yapt konumalarla aileleri ve kamuoyunu parti binalarmza yönlendiriyor, kkrtyor.

HDP kurulmadan ve siyasi faaliyet yapmadan önce de bu ülkede Kürt sorunu vard, gençler daa çkyordu ve onbinlerce insanmz ölmütü. Bu gerçei bilmelerine ramen sorunu çözmek için adm atmayp HDP hakknda operasyon yapmak siyasi frsatçlk ve duygu istismardr.

ALELER SAVA POLTKASINI SÜRDÜREN KTDARDAN HESAP SORMALI

Bir kez daha söyleyelim ki, çocuklarndan uzak olan, çocuklarn kaybeden aileler iktidardan, Kürt dümanln, sava ve çatma politikalarn sürdüren AKP-MHP ittifakndan hesap sormaldr. Kürt sorununu çözmeyen onlardr. Bu ülkenin gençleri, onlarn sava srarndan dolay ölmektedir. Dada ölen çocuklarmzn da askerde, poliste ölen çocuklarmzn da sorumlusu bu anlaytr ve bu iktidardr.

çÖZÜM SÜRECN KM BOZDUYSA çOCUKLARIMIZIN KAYBOLMASININ, ÖLMESNN SORUMLUSU ONLARDIR

çözüm sürecinde çocuklarmz ölmüyordu. Hiçbir eve ate dümüyordu. Anneler çocuklarnn geri dönecei umuduna sahipti. Bizler de. te bu süreci sava oyunlaryla kim bozduysa, çocuklarmzn kaybolmasnn ve yaamn yitirmesinin sorumlusu da onlardr. Kürt sorunu yoktur diyen, analarn duygularn ve aclarn sömürmek için timsah gözya döken AKP Genel Bakandr.

SORUN POLTKTR, SAVCILARLA, SORUTURMALARLA AILAMAZ

Partimiz bu topraklara bar ve demokrasi gelsin diye mücadele ediyor. Bu nedenle de çatma ve sava politikalarnda srar edenler tarafndan saldrya uruyor. Milletvekillerimiz ve il yöneticilerimiz Diyarbakr il binamzda sorunu birlikte çözelim açklamas yaptktan ve yetkilileri göreve davet ettikten sonra savcln soruturma açmas da çok manidar oldu. çözüm bu tür soruturmalarla elde edilemez. Sorun politiktir, savclarla alamaz.

ANNELER MECLSTE DNLEYELM

Buna ramen Cumhurbakan ve iktidara bir kez daha sesleniyoruz; aileleri Emniyet zoru ve basksyla partimizin önüne göndermekle, bizleri suçlu ilan etmekle bir yere varamazsnz. Gelin, yllardr çocuklarnn akbeti için alanlarda olan, sizin her türlü saldr ve hakaretinize maruz kalan tüm anneleri Mecliste dinleyelim. Meclisteki tüm siyasi partiler sorumluluk alsn ve aclar birlikte sonlandralm.

Ana Sayfaya Git