Bismil'de DEDAŞ Protesto edildi

Elektrik sayaçlarının direklere çıkarılması gerginliğe neden oldu.

Haberler 08.11.2019 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçesinde Esentepe Mahallesi sakinleri, elektrik sayaçlarnn diree çkarlmasn protesto etti.

Dicle EDA ekipleri, kaçak kullanm önlemek gerekçesiyle Esentepe Mahallesinde elektrik sayaçlarn direklerin üzerine çkarma çalmalarna balad.

Elektrik sayaçlarnn direin tepesine çkarlmasnn hakszlk muamelesi olduunu belirten mahalleliler, toplu bir ekilde DEDA protesto etti.

Protestonun balamasyla DEDA ekipleri mahallenin elektriklerini keserek çalmalarn yarda brakmak zorunda kald. Ekipler, daha sonra bölgeden uzaklat. Olay yerine gelen çok sayda polis ekibi güvenlik önlemleri ald.

BSMLDE DEDA PROTESTOSU

Mahalle sakinlerinden Seyithan Kaya, onlarca yldr mahalleye hizmet yapldn savundu. Kaya, Mahallemizde okul, hastane, servis ve bakm olmayan bir hiçbir projeye alnmayan bir mahalledir. Bizler hizmet için resmi kurumlara bavurduumuzda, bize sizin mahalle köydür diyorlar. Ondan dolay biz hiçbir hizmetten ve projeden faydalanamyoruz. Bizim mahalle sakinlerinin çou fakirdir. çounun da arabas yok. Ondan dolay 4 kilometre uzaklktaki ilçeye yürüyerek gidiyoruz. dedi.

Sayaçlarn direin üzerine çkartlmas halinde iirilmi faturalarla karlaacaklarn ileri süren Kaya, Bize elektrik hrszl yaptklarn söylüyorlar. Madem hrszlk yapyoruz sabit ücret yapsnlar. Hakkmz neyse onu ödeyeceiz. Ama onlar saatlerimizi direklerin tepesine kurarak hrszlk yapyorlar. 300e yakn hane var burada. Aratrn, içlerinde 10 emekli var mdr? Millet çok madur durumda. Direklerin üzerine tanan saatlerimize gelip okuttuklarnda sormadan 500-600 TL fatura çkaryorlar. Asl hrszlk budur. Hrszlk muamelesi bizi rencide ediyor. ifadelerini kulland.

DEDAIN SAVUNMASI

Bismildeki DEDA yetkilileri, uygulamann sadece söz konusu mahalleye has olmadn, bir çok mahallede bunu uyguladklarn belirtti. Yetkililer, mahallede kaçak elektrik kullananlarn olduunu ileri sürerek bunun önüne geçmek için böyle bir uygulamaya gittiklerini ifade etti. Yetkililer, Faturann yüksek gelmesi bizimle bir alakas yok. Kii ne kadar kilovat kullanrsa faturasna o yansyacak. diye belirtti.

Ana Sayfaya Git