Biz değil, onlar darp etti

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hastalarına refakat eden baba-oğul, 20 güvenlik görevlisi tarafından darp edildiklerini iddia ederek, güvenlik görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberler 15.02.2020 - 12:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde hastalarna refakat eden baba-oul, 20 güvenlik görevlisi tarafndan darp edildiklerini iddia ederek, güvenlik görevlileri hakknda suç duyurusunda bulundu. Olay, baba ile olun, hastne güvenlik görevlilerine saldrd eklinde kamuoyuna yansmt.

Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde Pazartesi günü kalp ameliyatnn ardndan youn bakm ünitesinde tedaviye alnan Ahmet Ouzun refakatçilerinden bir kadn, fenalanca olu Yusuf Ouz tarafndan doktora muayene ettirildi.

Muayeneden sonra ultrason çekimi için hastanenin 2inci katna gönderilen anne-oul, ultrason sras beklerken, iddiaya göre, Hasan Y. adl güvenlik görevlisi sra bekleyen hasta ve hasta yaknlarnn gürültü yapt gerekçesiyle kat boaltmalarn istedi. Hasta ve hasta yaknlarna llaki sizi zorla m çkaraym diyerek hasta yakn Yusuf Ouzun kolundan tutup dar çkarmaya çalt. Kendisini kolundan tutup iteleyen güvenlik görevlisi Hasan Y.ye tepki gösteren Yusuf Ouz, orada bulunma durumunu izah ederek Buras hastane deyince Hasan Y. Senden mi öreneceim demesiyle olaya baka bir güvenlik görevlisi de dahil oldu.

GÜVENLK GÖREVLS KAFA ATTI

Olay yerine gelen ve güvenlik amiri olduu belirtilen Ferit adl kii, Ouzun kolundan tutarak Sen neden benim personelime küfrediyorsun. Gel senin ifadeni alalm dedi. Bunun üzerine Yusuf Ouz, baypas ameliyat için 3üncü katta youn bakm ünitesinde ameliyata alnmasn bekledii kardei Ahmet Ouza refakat eden babas Tahsin Ouza telefon açp Beni götürüyorlar dedi. Baba Tahsin Ouza haber verdi. Güvenlik amiri olduu belirtilen Ferit adl kii Yusuf Ouzu götürmeye çalrken dier güvenlik görevlisi Hasan Y., arkadan koarak Yusuf Ouza kafa atmaya çalt, o anda aaya inen baba Tahsin Ouzun araya girmesiyle Hasan Y.nin att kafa Tahsin Ouza isabet etti. Ferit adl güvenlik amiri, baba Tahsin Ouzun suratna yumruk att.

Olay yaanrken güvenlik amiri Ferit adl kii, telsizden Copunuzu aln yukarya gelin. Burada kavga var, halledin diye anons geçti. Olay yerine 20nin üzerinde güvenlik görevlisi geldi. O esnada, duyduu gürültü üzerine bir alt kata inen Tahsin Ouzun yeeni Semih Ouz da olaya dahil oldu. Baba-oul ve yeen olay yerine gelen güvenlik görevlilerince darp edildi. Hasta yaknlarnn araya girmesi sonras, jandarma olaya müdahale etti.

KAYETç OLDULAR

Olaya karan taraflar, Huzur Polis Merkezine götürülerek ifadeleri alnd. fadeleri alnan Yusuf, Tahsin ve Semih Ouz kendilerini darp eden güvenlik görevlileri hakknda Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna dilekçe vererek suç duyurusunda bulundu.

Baba Tahsin Ouz, balarndan geçen olay anlatarak, Ekyalktr yaplan. Hasta yaknyz, hastamz beklerken bu olay yaand. Olaya karan güvenlik görevlilerinden davacyz, ikayetçiyiz. Bu gün bize yarn bakasna olur. Onun için davacyz dedi.

Ana Sayfaya Git