Bölgeden tepki sesleri yükseldi

TÜGVA üyesi Parlak, “Almanya'nın başını çektiği Avrupalı devletlerin, bakanlarımızı ve beraberindeki heyetlerini istenmeyen kişiler ilan eden ikiyüzlü tutumunu kınıyoruz” dedi.

Haberler 14.03.2017 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hollandann Dileri Bakan Mevlüt çavuolu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kayaya yönelik skandal tavrna Diyarbakr, Batman ve Mardindeki sivil toplum kurulular büyük tepki gösterin, lanetledi.

Diyarbakrn merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami önünde bir araya gelen TÜGVA üyeleri ile bir grup vatanda, Fatma Betül Sayan Kaya yalnz deildir, Tankn önüne yatan milleti itle atla m durduracaksnz? Durduramayacaksnz yazl dövizler tad, sloganlar att. Grup adna konuan TÜGVA üyesi Alaattin Parlak, halk oylamas sürecine girildiinden bu yana, hayr cephesinde yer aldn aleni bir ekilde ifade eden Avrupal ülkelerin söylemden öteye geçerek diplomasiye aykr tutumlar sergilediini belirtti.

Avrupa hayr cephesinde yer alyor

Parlak, milyonlarca Türkiyeli vatandan yaad Avrupa ülkelerinde bakanlar ve milletvekillerinin ziyaretlerinin engellendiine iaret ederek, Almanyann ban çektii Avrupal devletlerin, bakanlarmz ve beraberindeki heyetlerini, istenmeyen kii ilan eden ikiyüzlü tutumunu knyoruz. 11 Martta Hollanda hükumetinin kriz amaçl, diplomasi kart tavrlar Avrupann düünce özgürlüüne verdii önemi gözler önüne sermitir. ifadelerini kulland.

Özgürlük ve insan haklar gibi kavramlar skça kullanan Avrupal devletlerin, bakalarnn seyahat, düünce ve düünceyi ifade özgürlüünü kstlayan, diplomatik teamüllere aykr olan tutumlarn knyoruz. Avrupann bilinçalt ortaya çkmtr. diyen Parlak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kayaya yaplanlara tepki gösteren Türkiyeli vatandalara orantsz güç kullanlarak saldrda bulunulmasnn tabloyu daha da çirkinletirdiini dile getirdi.

Avrupal ülkelerin tutumlarn knyoruz

Parlak, bu türden siyasi tavrlarn devletler aras ilikileri zedelemekten ve ülkelerin halklarna zarar vermekten baka bir ie yaramayacan belirterek, unlar kaydetti:

Bunlar siyasi zemine zarar verecektir. Siyasi feraset ve akl selimle hareket edilmesi gerektiine inanyoruz. Bu tür naho tavrlar bir daha tekrarlanmamaldr. Avrupada yaananlar çöküün emaresidir. Hukuku, demokrasileri, insan haklar ve diplomasileri çökmütür. 15 Temmuzda piyonlar ile gelenler imdi kendileri teker teker gelmeye balad. 16 Nisanda tam bamsz olacaz, hedef güçlü Türkiye.

Batmanda 88 STK temsilcisi

Batmanda 88 sivil toplum kuruluunun oluturduu Batman Evet Platformunun üyeleri, Turgut Özal Bulvarnda bir araya geldi.

Platform sözcüsü Adile Gürbüz yapt açklamada, Hollandann tavrnn kabul edilebilir olmadn söyledi. Avrupa ülkelerinde özellikle Türk, Kürt ve slam dümanl son yllarda artt. Türkiyenin Avrupa Birlii temaslar boyunca ülkemize, insan haklar, kadn-erkek eitlii, demokrasi, düünce özgürlüü kavramlaryla ilgili aleyhte raporlar yazan, demeçler veren Bat, hafta sonu bir Müslüman kadn Bakanmz karsnda tek gerçek yüzünü göstermitir. diyen Gürbüz, bakanlarn programlarnn engellenmesine tepki gösteren Türk vatandalara engel olmak için Hollandann ayn gece sokaa çkma yasa ilan ettiini belirtti.

Gürbüz, Avrupa medeniyetinin bir baörtülü kadn karsnda nasl tir tir titrediine ahit olduk. Bakanmz ve ona sahip çkanlardan korkan Hollanda OHAL ilan etti. Bakanmza, gurbetteki vatandalarmza, basnmza ve AK Partili siyasetçilere taknd tavrla Hollanda ve onu sessizlikle destekleyen Avrupa, evrensel ve devletler aras hukuku da ayaklar altna almtr. dedi.

Konsolosluklarn temsil ettii devletin topra saylacan ifade eden Gürbüz, sava halinde bile bunun gözetilmesi gerektiini dile getirdi. Gürbüz, Hollandann ise Türkiyenin iç siyasetine etki etmek adna konsolos ile konsoloslukta çalanlarn giri çklarn yasaklayarak gözalt uyguladna iaret ederek platform olarak her zaman devletin ve seçilmi hükümetin yannda milli iradeyi korumaya devam edeceklerini bildirdi.

Mardinde 57 STK temsilcisi

Mardinde 57 sivil toplum kuruluunun oluturduu Mardin STK Platformu, Hollandann skandal tavrna tepki gösterdi.

Mardinde faaliyet gösteren ve aralarnda Memur-Sen, MÜSAD, Ensar Vakf, Cihannüma, lim Yayma ile Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyetinin olduu platformdan yaplan açklamada, Türkiyenin çok önemli ve tarihi bir dönemden geçtii aktarld.

Ana Sayfaya Git