Bölgenin mülkiye yapılanması!

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve etkin pişmanlık hükümleri kapsamında ifade veren A.Y, örgütün "Güneydoğu mülkiye yapılanması"nı deşifre etti.

Haberler 16.07.2020 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gözaltndaki sorgusunda Mardin ve rnaktaki kaymakam ve vali yardmclarndan sorumlu olduunu itiraf eden eski öretmen A.Y, örgütle Uluda Üniversitesi lahiyat Fakültesinde okuduu 1997-2002 yllarnda tantn, 2011de Mardine öretmen olarak atandktan sonra Nusaybin ve Kzltepe ilçelerinde görev yaptn belirtti.

Daha önceden tand Tuncay kod adl C.Ynin 2012de yaz aylarnda kendisini stanbula davet ettiini bildiren A.Y, Daha sonra mülkiye yaplanmasnn Türkiye sorumlusu olduunu örendiim Ahmet kod isimli kiiyle görütüm. Bana Mardine döndükten sonra alacam görevin önemli olduunu anlatt. Mardine döndükten sonra C.Y. ile bulutuk. Bana Seni görütüreceim kiilere gerçek adn söyleme, kendine bir müstear isim belirle. dedi. Ben de kendisine Halil ismini kullanacam söyledim. Dönemin Nusaybin Kaymakamna ait polis tarafndan korunan konuta girdik. Bu evde bizden baka Nusaybin Kaymakam M.G, dönemin Mardin vali yardmclar H.A. ve S.P. vard. Bir saat kadar sohbet ettik. Tanma konumalar yaptk ve benim yönetimimde yaplacak örgüt sohbetini hangi tarih ve saatte yapacamz planladk. beyannda bulundu.

A.Y, toplantlar 15 günde bir srasyla mülki idare amirlerinin evinde gerçekletirdiklerini iddia ederek, örgütün hiyerarik yaps içerisinde Mardin-rnak alt bölge sorumlusu olduunu ve Diyarbakr üst bölge sorumlusu C.Yye bal bulunduunu anlatt.

Yeni atanan kaymakam ya da vali yardmcsnn çetele bilgisinin sorumlu olduu kiiden geldiine dikkati çeken A.Y, bu bilgilerin Bu arkada bizdendir, sohbetleri aksatmaz, skntl olmayan biridir, ödemeleri düzenli yapar/aksatr. eklinde olduunu kaydetti.

Mülkiye yaplanmasnda Diyarbakrn üst konumda olduunu belirten A.Y, Diyarbakra bal Mardin-rnak, Siirt-Batman, Diyarbakr-Bingöl, Elaz-Malatya-Tunceli eklinde 4 alt bölge bulunduunu bildirdi.

Mardin-rnak alt bölge sorumlusunun kendisi, Siirt-Batman alt bölge sorumlusunun Sami kod adl A.A, Diyarbakr-Bingöl birinci alt bölge sorumlusunun Orhan kod adl N.D. ve ikinci alt bölge sorumlusunun Ahmet kod adl M., Elaz-Malatya-Tunceli alt bölge sorumlusunun Faruk kod adl Ö.H.K. olduunu anlatan A.Y, sözde Türkiye mülkiye mahrem yaplanmasnn sorumlusunun ise E.K. olduunu ve ona bal 8-10 üst bölge il bulunduunu vurgulad.

- Adres artmacas yaplmas istendi

Mülkiye yaplanmasnn genel talimat ve uygulamalar hakknda da bilgiler veren A.Y, öyle devam etti:

Kaymakamlk konutlarnda Fetullah Gülen ile cemaate ait kitaplar bulundurmamalar istenirdi. Kitaplar biz verir, ksa zamanda okuyup geri vermelerini isterdik. 17-25 Aralk sürecinden önce sorumlu abiler olarak kendi araçlarmzla sohbet düzenlenen adrese gidebiliyorduk ancak bu uygulama 17-25 Aralk sürecinden sonra yasakland, kiralk araçlarla gidilmesi istendi. Yine 17-25 Aralktan sonra cemaat mensubu kaymakam ve vali yardmclarnn, daha önceden bir cemaatle temaslar olduysa, o cemaate mensup olduu izlenimini vermek için ziyaret edilerek adres artmacas yaplmas istendi. Cemaat mensubu kaymakamn konutuna sorumlu abi defalarca gitmise, yeni gelen kaymakam da eer cemaat mensubuysa oför ve koruma polislerinin deitirilmesi istenirdi. Yani görevlilerin yeni kaymakam zamannda da ayn sorumlu abiyi görmesi istenmezdi.

A.Y, örgüt mensuplarndan evlerindeki televizyonlarda bir numaral kanala Samanyolu TVnin kaydedilmemesinin, daha alakasz numaralarn, örnein 74 veya 125 numaral kanala kayt yapmalar istendiini ayrca Twitterda Fuat Avni hesabn takip etmelerinin istenmediine iaret etti.

Mülkiye mahrem yaplanmasnda görev alacak bölge sorumlularnn özel olarak seçildiini anlatan A.Y, gizlilie de ar önem verildiini belirtti.

- Yönetici abi Viber kulland

A.Y, ByLock programnn 2014-2016 yllarnda kullanldn, 2016nn bandan darbe giriimine kadar Tango görünümlü bir programn kullanldna dikkati çekerek, sadece yönetici abiler arasnda Viber program kullanldn anlatt.

Kendisinin de ByLock kullandn kabul eden A.Y, u bilgileri paylat:

Abi bana her gruptan bir kiiye ByLock yüklenmesini ve onunla irtibat kurarak toplantlara katlm salanmasn söyledi. Bundan dolay ben A.Cye SIM kartsz ByLock yüklü tablet verdim. Her grup için birer taneydi. Abi toplam 3 tablet verdi. Daha sonra hatrladm kadaryla 2 defa, gruplarn deimesi, atamalar ve gruplarda iletiim kuracak ByLock kullancs kalmamas sebebiyle tablet ihtiyac hasl oldu. Kendim 2 tablet aldm. Atamas yaplan kaymakam ya da vali yardmclar tabletleri bana geri verirdi.

Örgüt mensubu 30dan fazla mülkiye amirini fotoraflarndan tehis eden A.Y, çukur olaylarnn ardndan toplantlarn azaldn ve SIM kartsz tabletlerde yüklü ByLock üzerinden görütüklerini kaydetti.

- Operasyon bilgisini szdrmlar

A.Y, ByLocktan 3 Haziran 2015te gönderilen, Silopide 44, il merkezinde 50 civarnda YDG-Hli gözaltna alnacak savclklar emriyle mesajnn rnakta gerçekleecek operasyonla ilgili bilgi notu olduunu, bunun FETÖnün bölge sorumlusuna da gönderildiine dikkati çekti.

Ana Sayfaya Git