Bombalı tuzak

İnfaz koruma memurlarını taşıyan araca düzenlenen hain saldırı üzerine 1 kişi yaşamını yitirirken, 7 kişi de yaralandı.

Haberler 21.04.2022 - 01:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Bursann Osmangazi ilçesinde infaz koruma memurlarn tayan otobüse EYPli saldr düzenlendi. Saldrda 1 personel ehit oldu, 7 kii yaraland.

Olay, saat 07.30 sralarnda Osmangazi ilçesinde meydana geldi. Cezaevinde görevli infaz koruma memurlarnn servisinin geçii srasnda bombal saldr gerçekleti. Saldrda Cengiz Yiit ehit oldu, Ruhan Erdem, Osman Avcba, brahim Tanr, Sadk Özkul ve ismi örenilmeyen 3 kii yaraland. Yarallardan Ruhan Erdemin salk durumu ciddiyetini koruyor. Yarallar çevredeki hastanelere götürülürken, araç bir akaryakt istasyonuna çekildi.

GEçC GÖREVLE GELM

1986 Ar Hamur doumlu, 3 çocuk babas Cengiz Yiit, 2009 ylnda Vanda içi olarak göreve balad. 2011de gardiyan olan Cengiz Yiit, austos aynda Gemlik Denetimli Serbestlie tayin olmu, pandemi nedeniyle de geçici görevle E Tipi Cezaevinde çalyordu.

BR GÜN ÖNCEK GÖRÜNTÜLER ORTAYA çIKTI

Cengiz Yiitin olaydan 1 gün önce olu Ahmet Yusufu kuaföre götürüp, saçlarn kestirdii görüntüler ortaya çkt. Yiitin, olunun saçlarn 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram için kestirdii belirtildi. ehidin yaknlar, Cengiz Yiitin ailesine çok dükün olduunu dile getirdi.

YT çN ADLYEDE TÖREN

Yiit için adliye önünde tören düzenlendi. Törene çileri Bakan Süleyman Soylu, Adalet Bakan Bekir Bozda ile ehit Yiitin yaknlar katld. ehidin yaknlarnn ayakta durmakta güçlük çektii görüldü.

Saldrnn ardndan Bursaya giden çileri Bakan Süleyman Soylu ve Adalet Bakan Bekir Bozda olay yerinde incelemelerde bulundu. ki bakan daha sonra Yiit için düzenlenen cenaze törenine katld. Bakan Soylu, Bu terör eylemini gerçekletirenlerle ilgili savclk, valilik koordinasyonumuzda emniyet tekilatmz gerekli çalmalar gerçekletiriyorlar. Yakn bir zamanda failler ele geçecektir dedi.

SENN BABAN KAHRAMAN

Bakan Bozda da, lk elde edilen verilen bu saldrnn bir terör saldrs olduunu gösteriyor. Hem güvenlik güçlerimiz hem adli birimler gerekli tahkikat enine boyuna yapyorlar. dedi.

BAKAN SOYLU ALAYAN EHT KIZINI TESELL ETT

Tören srasnda ehidin 7 yandaki kz gözyalarna bouldu. ehit kznn aladn gören çileri Bakan Süleyman Soylu, alayan ehit kznn yanna giderek ban okayp Senin baban bir kahraman yavrum diyerek teselli etti. Bakan Soylunun da duygusal anlar yaad görüldü.

PATLAMA ANI KAMERADA

EYPli saldrnn güvenlik kamerasna yansyan görüntüsü ortaya çkt. Görüntülerde; sa eritten ilerleyen otobüsün geçii srasnda EYPnin infilak ettirildii anlar yer ald.

Ana Sayfaya Git