Bombalı tuzak

İnfaz koruma memurlarını taşıyan araca düzenlenen hain saldırı üzerine 1 kişi yaşamını yitirirken, 7 kişi de yaralandı.

Bombalı tuzak

HABER MERKEZİ

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde infaz koruma memurlarını taşıyan otobüse EYP'li saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 personel şehit oldu, 7 kişi yaralandı.

Olay, saat 07.30 sıralarında Osmangazi ilçesinde meydana geldi. Cezaevinde görevli infaz koruma memurlarının servisinin geçişi sırasında bombalı saldırı gerçekleşti. Saldırıda Cengiz Yiğit  şehit oldu, Ruhan Erdem, Osman Avcıbaş, İbrahim Tanır, Sadık Özkul ve ismi öğrenilmeyen 3 kişi yaralandı. Yaralılardan Ruhan Erdem’in sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Yaralılar çevredeki hastanelere götürülürken, araç bir akaryakıt istasyonuna çekildi.

GEÇİCİ GÖREVLE GELMİŞ

1986 Ağrı Hamur doğumlu, 3 çocuk babası Cengiz Yiğit, 2009 yılında Van'da işçi olarak göreve başladı. 2011'de gardiyan olan Cengiz Yiğit, ağustos ayında Gemlik Denetimli Serbestliğe tayin olmuş, pandemi nedeniyle de geçici görevle E Tipi Cezaevi'nde çalışıyordu.

BİR GÜN ÖNCEKİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Cengiz Yiğit'in olaydan 1 gün önce oğlu Ahmet Yusuf'u kuaföre götürüp, saçlarını kestirdiği görüntüler ortaya çıktı. Yiğit'in, oğlunun saçlarını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için kestirdiği belirtildi. Şehidin yakınları, Cengiz Yiğit'in ailesine çok düşkün olduğunu dile getirdi.

YİĞİT İÇİN ADLİYEDE TÖREN

Yiğit için adliye önünde tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile şehit Yiğit’in yakınları katıldı. Şehidin yakınlarının ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

Saldırının ardından Bursa'ya giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olay yerinde incelemelerde bulundu. İki bakan daha sonra Yiğit için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Bakan Soylu, "Bu terör eylemini gerçekleştirenlerle ilgili savcılık, valilik koordinasyonumuzda emniyet teşkilatımız gerekli çalışmaları gerçekleştiriyorlar. Yakın bir zamanda failler ele geçecektir" dedi.

SENİN BABAN KAHRAMAN

Bakan Bozdağ da, "İlk elde edilen verilen bu saldırının bir terör saldırısı olduğunu gösteriyor. Hem güvenlik güçlerimiz hem adli birimler gerekli tahkikatı enine boyuna yapıyorlar." dedi.

BAKAN SOYLU AĞLAYAN ŞEHİT KIZINI TESELLİ ETTİ

Tören sırasında şehidin 7 yaşındaki kızı gözyaşlarına boğuldu. Şehit kızının ağladığını gören İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ağlayan şehit kızının yanına giderek başını okşayıp “Senin baban bir kahraman yavrum” diyerek teselli etti. Bakan Soylu’nun da duygusal anlar yaşadığı görüldü.

PATLAMA ANI KAMERADA

EYP’li saldırının güvenlik kamerasına yansıyan görüntüsü ortaya çıktı. Görüntülerde; sağ şeritten ilerleyen otobüsün geçişi sırasında EYP'nin infilak ettirildiği anlar yer aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz