Boykattan "Evet" çıktı

Lice ilçesine bağlı, Hz. Ebubekir'in soyundan gelenlerin yaşadığı köy olarak bilinen ve kanalizasyon sorunları çözülmediği için 1 Kasım 2015'teki seçimlerini boykot eden Oyuklu köyündeki iki sandıktan yüzde 70 'evet' oyu çıktı.

Haberler 18.04.2017 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lice ilçesine bal olan ve 1 Kasm seçimlerinde kanalizasyon sorunlar çözülmedii için sanda gitmeyen Oyuklu köyünde yaayanlar, 16 Nisan referandumunda sandk bana gitti ve Licede en yüksek evet oyu çkan köy oldu. Lice ilçesine 32 kilometre uzaklkta bulunan 2 bin nüfuslu Oyuklu köyündeki 1053 ve 1054 numaral sandklarda kaytl 691 seçmenin 480i referandum için oy kullanrken, 334 kiinin evet, 120 kiinin hayr oyu verdii, 26 oyun da geçersiz olduu örenildi. Köy Muhtar brahim Sava, Hayr orannn yüzde 85.72 olduu Lice ilçesinde yüzde 70 orannda evet oyu veren tek köy olduklarn belirterek, sorunlarnn çözülmesini istedi.

MLLETVEKL SEçMLERNDE YNE OY KULLANMAYACAIZ

1 Kasm seçimlerini boykot ettikleri için köylerinde sadece iki sandk görevlisinin oy kullandn belirten Muhtar brahim Sava, Tüm dünya Türkiyeye kar olduu için buna tahammül edemedik ve devletimize destek olmak istedik. Bu nedenle evet oyu verdik. Milletvekili seçimi olsayd yine oy kullanmayacaktk. Ülkemize sahip çkmak için sanda gittik. Bu ülkenin gelecei için ve Avrupaya kar olduumuz için oy kullandk. Devletimiz huzur içinde olsun. Bizim köyümüze hizmet gelsin istiyoruz. Biz elimizden geleni yaptk. Devlet de bize yardm etsin. Köyümüzdeki kanalizasyon sorununun çözümünü istiyoruz. Köyümüze hizmet getirilsin. Kanalizasyon yüzünden atk su yer üstünden gidiyor. nsanlarmz ve hayvanlarmz etkileniyor. Bu büyük salk sorunlarna yol açyor. Milletvekilleri seçimden önce gelip oy istiyorlar. Seçimden sonra teekkür bile etmiyorlar. u anda milletvekili seçimleri olsa yine oy kullanmayacazdedi.

HAZRET EBUBEKRN SOYUNUN YAADII KÖY

Lice, Hazro ve Kulp ilçeleri üçgeninde yer alan Liceye bal bin 100 yllk geçmii olan Oyuklu köyü, Hz. Ebubekirin torunlarna ev sahiplii yapan bölgedeki tek Arap kökenli köy olma özelliini tayor. Hz. Ebubekirin torunu eyh Rdvann soyundan geldiklerini söyleyen 250 haneli 2 bin nüfuslu köy halk, Arapça dedikleri ancak içerisinde Arapça- Türkçe ve Kürtçe kelimeler bulunan farkl bir dil konuuyor. Arapça bilenlerin dahi anlamad dili konuan köy sakinleri, köy dndan gelenlerle Türkçe ve Kürtçe konuarak anlayor. Gelenek ve kültürlerini de koruyan köylüler, çevre köy ve ilçelerin ön yarglarla yaklamas sonucu bölgede dlandklarndan yaknyor. Yüzyllardr köy dndan ve kendi soylarndan olmayan kimselere kz vermeyen köylüler, ayn zamanda soylarndan olmayanlardan da kz almyor.

Ana Sayfaya Git