Böyle adet görülmedi

Bu köyde evlenen damadın kardeşi, düğün alanına ayak bastığı anda yumurta yağmuruna tutuluyor. Hemen her düğünde gerçekleştirilen adet nedeni damadın kardeşine yüzlerce yumurta atılıyor.

Haberler 29.07.2019 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Beytüebap ilçesine bal Akçayol köyünde yllardan beri süregelen adette, evlenen damadn erkek kardeleri, düün alanna ayak bast srada yumurta yamuruna tutuluyor.

Beytüebap ilçesine bal Akçayol köyünde 100 yllk gelenek yaatlmaya devam ediliyor. Köyde 3 gün 3 gece süren düünlerde halaylar dev Türk bayraklar altnda çekilirken düünün son günü damadn erkek kardei için çekilmez bir hal alyor. Düünün son gününde damadn erkek kardei, alana ayak bast anda üzerine yumurta yayor. Yaklak 20 koli yumurtann atld damadn kardei, srlsklam bir ekilde halaya dahil oluyor.

Gelenek sadece bu köyde yaatlyor

Akçayol köyünde smail ve Zozan Gök, önceki gün hayatlarn birletirdi. 3 gün 3 gece süren masal gibi düünün son gününde, damat smail Gökün küçük kardei Ömer Gök, düün alanna ayak bast srada yumurta yamuruna tutuldu. Yaklak 600 yumurtann atld Gök, halay öncesi kovalarca suyla slatld. Srlsklam bir halde düün alanna girmeye çalan Gök, daha sonra akrabalarnn elini tutarak halaya katld.

Yllardr devam eden gelenein yaatlmas için her düünde yumurta atldn kaydeden damadn kardei Ömer Gök, Bu gelenek yüz yldr devam ediyor. Köyde kimin düünü olsa, kardei muhakkak yumurta yamuruna tutuluyor. Damadn kardeinin olmamas durumunda amcalarna, kuzenlerine bu uygulama yaplyor. Ay yldzl Türk bayramzn altnda halaylar çekip geleneklerimizi yaattmz için çok mutluyum dedi.

Ana Sayfaya Git