Böyle yakalandılar...

Muğla'nın Seydikemer İlçesi'nde, jandarma ve polisin ortak düzenlediği operasyonda, terör örgütü PKK üyesi oldukları belirtilen 7 kişi gözaltına alındı. Teröristlerin Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan sanıkların yargılandığı, duruşma salonuna canlı bomba saldırısı düzenlemeyi planladıkları ortaya çıktı.

Haberler 05.10.2017 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mula Seydikemerde Jandarma ekipleri tarafndan düzenlenen operasyonla PKK Terör Örgütü üyesi olduklar belirtilen 7 kiiyi gözaltna ald. Karakola götürülen 7 kiinin sorgusunun devam ettii örenildi.

Edinilen bilgiye göre; Jandarma takipte olduu PKK terör örgütü üyesi 4 kiiyi yakalamak için sabaha kar operasyon balatt. Operasyon kapsamnda Seydimer Kumluova-Karadere yol kavanda terör örgütü üyelerini kstran jandarma aranan 4 kii ile bunlara yardm ederek bölgeden kaçrmaya çalan 3 kii olmak üzere toplam 7 kiiyi yakalad. Gözaltna alnarak Een Karakoluna götürülen 7 kiinin sorgusunun devam ettii konuyla ilgili açklamann Mula Valisi Esengül Civelek tarafndan yaplaca örenildi.

JANDARMA KU UçURTMADI

Operasyon kapsamnda bölgede ku uçurtmayan jandarma ekipleri PKK terör örgütü üyelerini ksa sürede yakalayarak önce karayolu üzerine yatrd. Üzerlerinde bomba olma ihtimaline kar üstleri soyulup aranan PKK terör örgütü üyelerinin aramas yapldktan sonra kelepçelenerek karakola götürüldü. Operasyon esnasnda karayolu bir süre trafie kapand.

KAN GÖLÜNE çEVRECEKLERD

Mulann Seydikemer lçesinde, jandarma ve polisin düzenledii operasyonda bölücü terör örgütü PKK üyesi olduklar deerlendirilip, gözaltna alnan 7 kiinin, ortal kan gölüne çevirme hazrlnda olduklar ortaya çkt.

4ü Dou ve Güneydou Anadoluda kanl eylemlere kart belirlenen üphelilerin, ilk tespitlere göre; Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana 15 Temmuz darbe giriimi gecesi suikast giriiminde bulunan sanklarn yargland, duruma salonuna dönütürülen Mula Ticaret ve Sanayi Odas Konferans Salonuna canl bomba saldrs düzenlemeyi planladklar anlald. üphelilerden 3ünün de ayr kollara ayrlp, polis merkezleri ve noktalar, askeri lojmanlar, ilçe emniyet müdürlükleri, adliye binas gibi çeitli yerlere silahl saldr hazrl yaptklar bilgisine ulald.

Bir aydr teknik takibe alndklar örenilen üphelilerin otomobilleri ile ifadelerinden yola çklarak, krsal Knk Mahallesindeki ormalk alanda yaplan aramada, topraa gömdükleri canl bomba düzenei ile çok sayda silah ve mühimmat ele geçirildii de belirtildi. üphelilerden 3ünün ise PKK üyesi dier 4 kiiye yardm ve yataklk yaptklar anlald.

Polis ve jandarmann, soruturmay genileterek sürdürdükleri örenildi.

Ana Sayfaya Git