Böyle yakalandılar...

Muğla'nın Seydikemer İlçesi'nde, jandarma ve polisin ortak düzenlediği operasyonda, terör örgütü PKK üyesi oldukları belirtilen 7 kişi gözaltına alındı. Teröristlerin Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan sanıkların yargılandığı, duruşma salonuna canlı bomba saldırısı düzenlemeyi planladıkları ortaya çıktı.

Böyle yakalandılar...

Muğla Seydikemer'de Jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla PKK Terör Örgütü üyesi oldukları belirtilen 7 kişiyi gözaltına aldı. Karakola götürülen 7 kişinin sorgusunun devam ettiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre; Jandarma takipte olduğu PKK terör örgütü üyesi 4 kişiyi yakalamak için sabaha karşı operasyon başlattı. Operasyon kapsamında Seydimer Kumluova-Karadere yol kavşağında terör örgütü üyelerini kıstıran jandarma aranan 4 kişi ile bunlara yardım ederek bölgeden kaçırmaya çalışan 3 kişi olmak üzere toplam 7 kişiyi yakaladı. Gözaltına alınarak Eşen Karakolu'na götürülen 7 kişinin sorgusunun devam ettiği konuyla ilgili açıklamanın Muğla Valisi Esengül Civelek tarafından yapılacağı öğrenildi.

JANDARMA KUŞ UÇURTMADI

Operasyon kapsamında bölgede kuş uçurtmayan jandarma ekipleri PKK terör örgütü üyelerini kısa sürede yakalayarak  önce karayolu üzerine yatırdı. Üzerlerinde bomba olma ihtimaline karşı üstleri soyulup aranan PKK terör örgütü üyelerinin araması yapıldıktan sonra kelepçelenerek karakola götürüldü. Operasyon esnasında karayolu bir süre trafiğe kapandı.

KAN GÖLÜNE ÇEVİRECEKLERDİ

Muğla'nın Seydikemer İlçesi'nde, jandarma ve polisin düzenlediği operasyonda bölücü terör örgütü PKK üyesi oldukları değerlendirilip, gözaltına alınan 7 kişinin, ortalığı kan gölüne çevirme hazırlığında oldukları ortaya çıktı.

4'ü Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kanlı eylemlere karıştığı belirlenen şüphelilerin, ilk tespitlere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 15 Temmuz darbe girişimi gecesi suikast girişiminde bulunan sanıkların yargılandığı, duruşma salonuna dönüştürülen Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'na canlı bomba saldırısı düzenlemeyi planladıkları anlaşıldı. Şüphelilerden 3'ünün de ayrı kollara ayrılıp, polis merkezleri ve noktaları, askeri lojmanlar, ilçe emniyet müdürlükleri, adliye binası gibi çeşitli yerlere silahlı saldırı hazırlığı yaptıkları bilgisine ulaşıldı.

Bir aydır teknik takibe alındıkları öğrenilen şüphelilerin otomobilleri ile ifadelerinden yola çıkılarak, kırsal Kınık Mahallesi'ndeki ormalık alanda yapılan aramada, toprağa gömdükleri canlı bomba düzeneği ile çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği de belirtildi. Şüphelilerden 3'ünün ise PKK üyesi diğer 4 kişiye yardım ve yataklık yaptıkları anlaşıldı.

Polis ve jandarmanın, soruşturmayı genişleterek sürdürdükleri öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz