Boynukalın'a tam destek!

"Faizin kaldırılması, İslam'ın gereğidir" açıklaması nedeniyle Sol ve Laikçi kesim kadar, AK Parti'deki bazı milletvekillerinin de eleştiri oklarını çevirdiği Ayasofya Başimamına, Yazarımız Altındağ destek verdi. Altındağ, "Din adamının görevidir, İslam'ın yasakladıklarını dile getirmek" dedi.

Haberler 29.03.2021 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gazeteci-Yazar Mehmet Ali Altnda, Ayasofya Camii mam Mehmet Boynukalnn bir sosyal medya paylamnda faizin azaltlmasnn ve tamamen kaldrlmasnn slamn gerei olduunu ifade ederek, Güçlü ekonomilerde faiz % 0-1 arasnda. O sebeple faizcilerle mücadele etmek de slamn bir emridir açklamasna destek verdi.

Sol, Laikçi ve Seküler kesimin yan sra, AK Partiden baz siyasilerin de Boynukaln hedef alan ve tepki gösterilen bu açklamasn bugünkü Günün Yorumu köesine Ayasofya mam Muhterem Boynukaln ve Harp Okullarndaki Yönetmenlik Deiiklii balkl yazsna alan Yazarmz Altnda, sergilenen tutumun vesayetçi, tek partili, eflik ve dipçik dönemi anlaynn kendini diri tutmaya çaltna dikkat çekti.

Minbere çkan, vaaz veren, hutbe okuyan Din Adamnn temel görev ve misyonu, slamn yasakladklarn, Kuran-I Kerimin nda, halka anlatmak, devlet yetkililerine bildirmek olduunu belirten Altnda, Boynukalnn bu görevi yerine getirdiini söyledi. Altnda, AK Partiden gelen tepkileri de, Menderesi idam sehpasna götüren Demokrat Partisi içerisine szan masonik kafalarn, tuzaklarna benzetti.

Ana Sayfaya Git