Görüş Bildir

Boynukalın'a tam destek!

"Faizin kaldırılması, İslam'ın gereğidir" açıklaması nedeniyle Sol ve Laikçi kesim kadar, AK Parti'deki bazı milletvekillerinin de eleştiri oklarını çevirdiği Ayasofya Başimamına, Yazarımız Altındağ destek verdi. Altındağ, "Din adamının görevidir, İslam'ın yasakladıklarını dile getirmek" dedi.

Boynukalın'a tam destek!

Gazeteci-Yazar Mehmet Ali Altındağ, Ayasofya Camii İmamı Mehmet Boynukalın’ın bir sosyal medya paylaşımında faizin azaltılmasının ve tamamen kaldırılmasının İslam’ın gereği olduğunu ifade ederek, “Güçlü ekonomilerde faiz % 0-1 arasında. O sebeple faizcilerle mücadele etmek de İslam’ın bir emridir” açıklamasına destek verdi.

Sol, Laikçi ve Seküler kesimin yanı sıra, AK Parti'den bazı siyasilerin de Boynukalın'ı hedef alan ve tepki gösterilen bu açıklamasını bugünkü Günün Yorumu köşesine "Ayasofya İmamı Muhterem Boynukalın ve Harp Okullarındaki Yönetmenlik Değişikliği" başlıklı yazısına alan Yazarımız Altındağ, sergilenen tutumun "vesayetçi, tek partili, şeflik ve dipçik dönemi" anlayışının kendini diri tutmaya çalıştığına dikkat çekti.

"Minbere çıkan, vaaz veren, hutbe okuyan" Din Adamının temel görev ve misyonu, İslam'ın yasakladıklarını, Kur'an-I Kerimin ışığında, halka anlatmak, devlet yetkililerine bildirmek olduğunu belirten Altındağ, Boynukalın'ın bu görevi yerine getirdiğini söyledi. Altındağ, AK Parti'den gelen tepkileri de, Menderes'i "idam sehpasına" götüren Demokrat Partisi içerisine sızan masonik kafaların, tuzaklarına benzetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi