Bravo size!

Gençliği kemiren "uyuşturucuya" karşı amansız mücadele başlatan Diyarbakır polisi, kaçakçılara nefes aldırmıyor. Dün, dört ayrı operasyonda kaçakçılara şok darbe indirilerek; bir tona yakın esrar ve 14 kilo eroin ele geçirildi.

Haberler 24.02.2018 - 11:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uyuturucu kullanm yann ilkokul çana kadar dütüü, okul çevrelerini kendilerine mekan eden torbaclarn üremesi üzerine, Diyarbakr polisinin uyuturucu tacirlerine ve satclarna kar balatt amansz mücadele nefes kesiyor. Diyarbakrda dün dört ayr istihbari bilginin deerlendirmesi sonucu, yaklak bir ton esrar kaddesi ile 14 kilo eroin ele geçirildi. Uyuturucu kaçakclarnn, esrar ve eroin sevkiyatnda uyguladklar metodlar, görenleri akna çeviriyor.

PET ELERDE, YAKIT DEPOSU

Günün ilk operasyonu Diyarbakr-Silvan karayolu üzerinden gerçekletirildi. Diyarbakr l Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlar ube Müdürlüü ekipleri, Vandan getirilen uyuturucunun stanbula sevk edilecei bilgisine ulat.

14 KLO ERON ELE GEçRLD

Ekipler, Diyarbakr-Silvan karayolunda kent giriinde üpheli olan bir otomobili durdurdu. Araçta yaplan arama srasnda, yakt deposunun dolu olmasna ramen yakt ikaz lambasnn yandn fark eden ekipler, durumdan üphelendi.

Otomobilde detayl arama gerçekletiren ekipler, yakt deposunda 12 pet ie içerisinde 13 kilogram 800 gram eroin ele geçirdi. Olayla ilgili gözaltna alnan otomobil sürücüsü, emniyetteki ilemlerinin ardndan sevk edildii adli makamlarca tutukland.

ESRARA KETçAPLI KAMUFLAJ

kinci operasyon ise, Lice güzergah üzerinde gerçekmetirildi. Lice ilçesinden temin edilen uyuturucunun baz bat illerine sevk edilecei istihbaratnn alnmas üzerine Diyarbakr polisi, kent giriinde uygulama balatt. Durdurulan bir trda yaplan aramalarda çuvallarn içinde 288 kilogram esrar bulundu.

üphelilerin, narkotik polisinin hassas burunlu köpeklerle arama yapmas halinde uyuturucunun tespit edilememesi için kent merkezinde tra hayvan yüklemeyi planlad örenildi.

HASSAS BURUNLULAR DEVREDE

Öte yandan ekipler, ehir merkezinde bir i yerine düzenledikleri operasyonda ise hassas burunlu köpeklerle yaptklar aramalarda kovalarn içinde 340 kilogram esrar ele geçirdi. Kovalardaki esrarn, naylon poete konulduktan sonra üstlerine ketçap sürülerek kamufle edildii görüldü. Her iki operasyonda gözaltna alnan iki kiinin emniyetteki ilemleri sürüyor.

ELAZI YOLUNA ESRAR

Buarada, l Emniyet Müdürlüü Narkotik Suçlarla Mücadele ubesi ekipleri, 2 üphelinin temin ettikleri uyuturucuyu bat illerine götürecekleri istihbarat üzerine çalma balatt. Ekiplerin Diyarbakr-Elaz karayolunda durdurduklar patates yüklü kamyonette yaptklar aramada aracn kasasnn tabanna gizlenmi 81 pakette 86 kilo 500 gram esrar ele geçirildi, 2 zanl gözaltna alnd.

SOKAK SATICISINDA PKK SMGES

Buarada, l Emniyet Müdürlüü Narkotik Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü Sokak Suçlaryla Mücadele Büro Amirlii ekiplerinin, uyuturucu satn engellemek amacyla park ve umuma açk yerlerdeki çalmalar sürüyor.

Ekipler, R.Ynin merkez Balar ilçesi Kouyolu Parknda uyuturucu satt istihbaratna ulat. Parkta yakalanan E.N, üzerindeki 6,8 gram esrar ile 2 uyuturucu hap R.Yden satn aldn belirtti.

Gözaltna R.Ynin üst aramasnda, PKK simgesinin ili bulunduu çakmak klf ele geçirildi. Uyuturucu satmak suçundan ilem yaplan R.Y, daha sonra Terörle Mücadele ube ekiplerine teslim edildi. R.Ynin emniyetteki ilemleri sürüyor.

GÜMRÜK MUHFAZADA 61 KLO

Gümrük muhafaza ekiplerince Habur Gümrük Kapsnda bir trda 61,3 kilogram eroin ele geçirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlndan yaplan açklamaya göre, Iraktan bir tr ile Türkiyeye uyuturucu getirilecei ihbar üzerine çalma balatld. Söz konusu tr, Habur Gümrük Kapsna geldiinde x-ray taramasna yönlendirildi. Aracn dorsesinde baz noktalarda üpheli younluk tespit edildi. Bunun üzerine tr oförü dorsede tespit edilen zulada uyuturucu olduunu itiraf etti.

Ekipler, yaptklar aramada, dorsenin tabannda gizlenmi 120 pakette 61,3 kilogram eroin buldu.

Olayla ilgili soruturma devam ediyor.

Ana Sayfaya Git