Görüş Bildir

Bravo size!

Gençliği kemiren "uyuşturucuya" karşı amansız mücadele başlatan Diyarbakır polisi, kaçakçılara nefes aldırmıyor. Dün, dört ayrı operasyonda kaçakçılara şok darbe indirilerek; bir tona yakın esrar ve 14 kilo eroin ele geçirildi.

Bravo size!

Uyuşturucu kullanım yaşının ilkokul çağına kadar düştüğü, okul çevrelerini kendilerine mekan eden torbacıların üremesi üzerine, Diyarbakır polisinin uyuşturucu tacirlerine ve satıcılarına karşı başlattığı amansız mücadele nefes kesiyor. Diyarbakır'da dün dört ayrı istihbari bilginin değerlendirmesi sonucu, yaklaşık bir ton esrar kaddesi ile 14 kilo eroin ele geçirildi. Uyuşturucu kaçakcılarının, esrar ve eroin sevkiyatında uyguladıkları metodlar, görenleri şaşkına çeviriyor.

PET ŞİŞELERDE, YAKIT DEPOSU

Günün ilk operasyon'u Diyarbakır-Silvan karayolu üzerinden gerçekleştirildi. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Van'dan getirilen uyuşturucunun İstanbul'a sevk edileceği bilgisine ulaştı.

14 KİLO EROİN ELE GEÇİRİLDİ

Ekipler, Diyarbakır-Silvan karayolunda kent girişinde şüpheli olan bir otomobili durdurdu. Araçta yapılan arama sırasında, yakıt deposunun dolu olmasına rağmen yakıt ikaz lambasının yandığını fark eden ekipler, durumdan şüphelendi.

Otomobilde detaylı arama gerçekleştiren ekipler, yakıt deposunda 12 pet şişe içerisinde 13 kilogram 800 gram eroin ele geçirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan otomobil sürücüsü, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

ESRARA KETÇAPLI KAMUFLAJ

İkinci operasyon ise, Lice güzergahı üzerinde gerçekmeştirildi. Lice ilçesinden temin edilen uyuşturucunun bazı batı illerine sevk edileceği istihbaratının alınması üzerine Diyarbakır polisi, kent girişinde uygulama başlattı. Durdurulan bir tırda yapılan aramalarda çuvalların içinde 288 kilogram esrar bulundu.

 Şüphelilerin, narkotik polisinin hassas burunlu köpeklerle arama yapması halinde uyuşturucunun tespit edilememesi için kent merkezinde tıra hayvan yüklemeyi planladığı öğrenildi.

HASSAS BURUNLULAR DEVREDE

Öte yandan ekipler, şehir merkezinde bir iş yerine düzenledikleri operasyonda ise hassas burunlu köpeklerle yaptıkları aramalarda kovaların içinde 340 kilogram esrar ele geçirdi. Kovalardaki esrarın, naylon poşete konulduktan sonra üstlerine ketçap sürülerek kamufle edildiği görüldü. Her iki operasyonda gözaltına alınan iki kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

ELAZIĞ YOLUNA ESRAR

Buarada, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 2 şüphelinin temin ettikleri uyuşturucuyu batı illerine götürecekleri istihbaratı üzerine çalışma başlattı. Ekiplerin Diyarbakır-Elazığ karayolunda durdurdukları patates yüklü kamyonette yaptıkları aramada aracın kasasının tabanına gizlenmiş 81 pakette 86 kilo 500 gram esrar ele geçirildi, 2 zanlı gözaltına alındı.

SOKAK SATICISINDA PKK SİMGESİ

Buarada, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Sokak Suçlarıyla Mücadele Büro Amirliği ekiplerinin, uyuşturucu satışını engellemek amacıyla park ve umuma açık yerlerdeki çalışmaları sürüyor.

Ekipler, R.Y'nin merkez Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı'nda uyuşturucu sattığı istihbaratına ulaştı. Parkta yakalanan E.N, üzerindeki 6,8 gram esrar ile 2 uyuşturucu hapı R.Y'den satın aldığını belirtti.

Gözaltına R.Y'nin üst aramasında, PKK simgesinin işli bulunduğu çakmak kılıfı ele geçirildi. Uyuşturucu satmak suçundan işlem yapılan R.Y, daha sonra Terörle Mücadele Şube ekiplerine teslim edildi. R.Y'nin emniyetteki işlemleri sürüyor.

GÜMRÜK MUHFAZADA 61 KİLO

Gümrük muhafaza ekiplerince Habur Gümrük Kapısı'nda bir tırda 61,3 kilogram eroin ele geçirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Irak'tan bir tır ile Türkiye'ye uyuşturucu getirileceği ihbarı üzerine çalışma başlatıldı. Söz konusu tır, Habur Gümrük Kapısı'na geldiğinde x-ray taramasına yönlendirildi. Aracın dorsesinde bazı noktalarda şüpheli yoğunluk tespit edildi. Bunun üzerine tır şoförü dorsede tespit edilen zulada uyuşturucu olduğunu itiraf etti.

Ekipler, yaptıkları aramada, dorsenin tabanında gizlenmiş 120 pakette 61,3 kilogram eroin buldu.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi