Bu iddianame Tahir Elçi değil polisler için'

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili beş yıl sonra hazırlanan iddianameye avukat Mahsuni Karaman şöyle tepki gösterdi: "Açıkça ifade etmek gerekir ki bu iddianame, T. Elçi cinayeti iddianamesi değildir. İki polis memurunun öldürülmesi ve birinin yaralanmasına ilişkin bir iddianame olabilir."

Haberler 28.03.2020 - 11:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tahir Elçi Cinayeti Soruturma Komisyonu üyesi ve aile avukat Mahsuni Karaman, Tahir Elçi cinayetiyle ilgili be yln sonunda hazrlanan iddianamenin hukuksal tutarllk ve ciddiyetten uzak olduunu belirterek tepki gösterdi. Diyarbakr Barosu avukat Karaman, sosyal medya hesabndan yapt paylamlarla iddianameyi öyle deerlendirdi:

1- Hazrlanan iddianame ile, örgüt mensubu U.Y.nin, 2 polis memurunu kasten öldürme, 1 polise memuruna yönelik öldürmeye teebbüs; Tahir Elçiyi ise olas kast ile öldürmeden cezalandrlmas,

2- Üç polis memurunun ise, T. Elçiyi bilinçli taksirle öldürmekten cezalandrlmas talep edilmitir.

3- Açkça ifade etmek gerekir ki bu iddianame, T. Elçi cinayeti iddianamesi deildir. ki polis memurunun öldürülmesi ve birinin yaralanmasna ilikin bir iddianame olabilir.

4-Elçinin tek kurunla öldürüldüü gerçei karsnda, ayn iddianame ile Tahir Elçinin, hem bilinçli taksirle 3 polis tarafndan öldürüldüü, hem de bir örgüt mensubu tarafndan olas kast ile öldürüldüü iddias hukuksal tutarllk ve ciddiyetten uzaktr.

5-ddianame, iki polis memurunun öldürülmesi, birinin ise yaralanmas ile ilgili dava açma mecburiyeti nedeniyle, hazr bu açlmken, Elçi cinayetini de aradan çkartma saikiyle yazlm olup faillerin cezaszlkla ödüllendirilmesine hizmet etmektedir.

6- ddianame, kameralar önünde gerçekleen bu cinayeti kaza olarak nitelemi ve Asliye Cezalk taksirli bir suça indirgemitir. Davann, hukuk d bir manipülasyon ile Ar Cezada açlm olmas da bu yaklam deitirmemektedir. Bu, kamu ajanlarn taammüden aklama pratiidir.

7- Kamu vicdannda Elçi cinayetinin failleri tespit edilmi, mahkumiyetleri de cinayetten hemen sonra gerçeklemitir. Ortaya konulan bu soruturma pratii, kamu vicdanndaki fail tespiti ile mahkumiyet hükmünün doruluunu bir kez daha ortaya koymutur.

KIRMIZI IIKTA ÖLÜME NEDEN OLAN K KADAR KUSURLU

Avukat Karaman, bir takipçisinin Bilinçli taksirle öldürmek ne demek? Polisler böyle suçlanm çünkü sorusuna da u yant verdi:

Hocam bilinçli taksir, ate ederken ölüm sonucunu öngörmekle birlikte, o sonucu istememek olarak tarif edilebilir. Yani Tahir Elçi cinayeti failleri, krmz kta geçip ölüme neden olan kii kadar kusurlu demi oluyorlar.

Ana Sayfaya Git