Bu köyde sadece Muhtar oy kullandı!

7 Haziran Genel Seçimlerinde oy kullanımı devam ediyor. Ancak bir köy var ki o köyde sadece bir sandık vardı. Ve tek oy kullanıldı. Batman’da ezidilerin yaşadığı Yolveren köyünde köy muhtarı 76 yaşındaki Mehmet Alcu komşu köye taşınan sandıkta eşi rahatsız olduğu için tek başına oy kullandı.

Haberler 07.06.2015 - 14:08 Son Güncelleme : 07.06.2015 - 14:08

Batmanın merkeze bağlı ve Ezidilerin yaşadığı Yolveren Köyünde, eşi Hame Alcunun rahatsızlığı nedeniyle oy kullanamadığı için köy muhtarı 76 yaşındaki Mehmet Alcu tek başına, güvenlik nedeniyle komşu köye taşınan sandıkta oy kullandı.

İHAnın haberine göre; Batmanın Yolveren Köyü muhtarlığını 6 dönemdir sürdüren Mehmet Alcu, ilk kez köy sandığının kurulduğu komşu Yakıtlı Köyünde oy kullandı. Batman merkeze 10 kilometre uzaklıkta bulunan Yolveren Köyünde gözüken 16 seçmenden 14ünün Almanyada yaşadığını belirten Muhtar Mehmet Alcu, Eşim Hame 75 yaşında ama hastanede. Tek kişi olarak oy kullanacak seçmen benim. Güvenlik nedeniyle sandığımız Yakıtlı Köyüne alındı. Yıllar sonra ilk kez köyümün dışında oy kullanıyorum. Sabah erken saatlerinde komşu köy Yakıtlıya gidip oyumu kullandım, memleketimize hayırlı olsun dedi.

EN ERKEN TASNİF YAPILACAK SANDIK

Yolveren Köyünün 2223 nolu sandık başkanı Atilla Can, 16 seçmenden 14nün Almanyada olduğunu belirterek şöyle konuştu; Muhtarın eşi rahatsız. Oy kullanacak tek seçmen de muhtar. O da erken saatlerde Yakıtlıda oy kullandıktan sonra köyüne döndü. Buna rağmen akşam saatlerine kadar sandıkta bekleyeceğiz. En erken oy tasnifinin yapılacağı sandıktan biri Yolveren Köyünün 2223 nolu sandığı olacaktır. Jandarma ekiplerinin, güvenlik önlemi aldığı sandıklara, Yakıtlı Köyündeki seçmenler erken saatlerde oyunu kullandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır