Bu köyde sadece Muhtar oy kullandı!

7 Haziran Genel Seçimlerinde oy kullanımı devam ediyor. Ancak bir köy var ki o köyde sadece bir sandık vardı. Ve tek oy kullanıldı. Batman’da ezidilerin yaşadığı Yolveren köyünde köy muhtarı 76 yaşındaki Mehmet Alcu komşu köye taşınan sandıkta eşi rahatsız olduğu için tek başına oy kullandı.

Bu köyde sadece Muhtar oy kullandı!

Batman’ın merkeze bağlı ve Ezidilerin yaşadığı Yolveren Köyü’nde, eşi Hame Alcu’nun rahatsızlığı nedeniyle oy kullanamadığı için köy muhtarı 76 yaşındaki Mehmet Alcu tek başına, güvenlik nedeniyle komşu köye taşınan sandıkta oy kullandı.

İHA'nın haberine göre; Batman’ın Yolveren Köyü muhtarlığını 6 dönemdir sürdüren Mehmet Alcu, ilk kez köy sandığının kurulduğu komşu Yakıtlı Köyü’nde oy kullandı. Batman merkeze 10 kilometre uzaklıkta bulunan Yolveren Köyü’nde gözüken 16 seçmenden 14’ünün Almanya’da yaşadığını belirten Muhtar Mehmet Alcu, "Eşim Hame 75 yaşında ama hastanede. Tek kişi olarak oy kullanacak seçmen benim. Güvenlik nedeniyle sandığımız Yakıtlı Köyü’ne alındı. Yıllar sonra ilk kez köyümün dışında oy kullanıyorum. Sabah erken saatlerinde komşu köy Yakıtlı’ya gidip oyumu kullandım, memleketimize hayırlı olsun" dedi.

EN ERKEN TASNİF YAPILACAK SANDIK                        

Yolveren Köyü’nün 2223 nolu sandık başkanı Atilla Can, 16 seçmenden 14’nün Almanya’da olduğunu belirterek şöyle konuştu; "Muhtarın eşi rahatsız. Oy kullanacak tek seçmen de muhtar. O da erken saatlerde Yakıtlı’da oy kullandıktan sonra köyüne döndü. Buna rağmen akşam saatlerine kadar sandıkta bekleyeceğiz. En erken oy tasnifinin yapılacağı sandıktan biri Yolveren Köyü’nün 2223 nolu sandığı olacaktır." Jandarma ekiplerinin, güvenlik önlemi aldığı sandıklara, Yakıtlı Köyü’ndeki seçmenler erken saatlerde oyunu kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz