"Bu saldırı sivillere yöneliktir"

3 ton patlayıcı yüklü minibüsle düzenlenen saldırının ardından yaralar devletin desteğiyle sarılmaya başlandı. Saldırıya vatandaşların tepkisi dinmiyor.

Haberler 09.11.2016 - 08:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Patlama sonras çevre ve ehircilik l Müdürlüü tarafndan yaplan hasar tespit çalmalar tamamlanrken, Diyarbakr Valiliinin yürüttüü çalmalar ise sürüyor. Kaybedilen canlar için duyulan acnn dinmedii Balarda, terör maduru vatandalar hasar gören ev ve i yerlerinde salam kalan az sayda eyasn çkarmaya çalyor. Vatandalar yaadklar bu acya ve maduriyete neden olan PKKya tepki gösteriyor.

TE HALKIN TEPKS

Vatandalardan Salih Dan Bu saldr sivillere yöneliktir. Bu halka yönelik bir saldr. Binlerce aile madur durumda. Bunu yapanlarn Allah belasn versin

Gyasettin nal, Böyle alçakça bir saldry kabul etmiyoruz. Bunca insan madur oldu. Buna sevinen alçaklar var. nsan ölümü sevinilecek bir ey deildir. Bu onursuzca bir saldrdr

Sait Anutekin nsanlar perian oldu. Bu saldry gerçekletirenin Müslümanlkla herhangi bir ilgisi olamaz. Böyle zulüm yapanlarn Allah belasn versin

Ramazan Ergün, Bir canm kald, baka hiçbir eyim kalmad. Bunu yapanlar Allaha havale ediyorum. Cenab Allah, benim hakkm ondan alacak

DYARBAKIR- Diyarbakrn Balar ilçesinde PKKnn TAK kolunun bomba yüklü araçla düzenledii saldrya vatandalarn tepkisi sürüyor.

Aydn Arslan Bulvarnda çevik Kuvvet ube Müdürlüü binasna yakn bir noktada, 4 Kasm günü 3 ton patlayc tuzaklad minibüsü infilak ettirilen, 2si polis 11 kiinin hayatn kaybettii, 100ü akn kiinin yaraland saldrnn yaralar devletin desteiyle sarlyor.

Patlama sonras çevre ve ehircilik l Müdürlüü tarafndan yaplan hasar tespit çalmalar tamamlanrken, Diyarbakr Valiliinin yürüttüü çalmalar ise sürüyor. Kaybedilen canlar için duyulan acnn dinmedii Balarda, terör maduru vatandalar hasar gören ev ve i yerlerinde salam kalan az sayda eyasn çkarmaya çalyor. Vatandalar yaadklar bu acya ve maduriyete neden olan PKKya tepki gösteriyor.

- Saldr sivillere yöneliktir

Vatandalardan Salih Dan, saldry gerçekletiren PKKya tepkisini dile getirdi.

Büyük maduriyet yaadklarn, hayatta kaldklar için ükrettiklerini belirten Dan, bu saldrlarn son bulmasn istediklerini aktard.

Dan, Bu saldr sivillere yöneliktir. Bu halka yönelik bir saldr. Patlama srasnda 30-40 yaraly yerde gördüm, dayanamadm. Gözüm kapal çocuklarm okuldan almak için kouyordum. çelik kaplar yerinden frlam, ön duvarlar yklmt. Bunu yapanlar canidir. Bunu yapanlarn Allah belasn versin. diye konutu.

çocuklarn sabah okula gönderdiine iaret eden Dan, o saatte evde olmalar halinde belki de çocuklarn kaybedeceini anlatt.

Gözyalar içinde oluna sarlan Dan, Ya olum evde olsayd, bunun hesabn kim verecekti? Olum okula gitmemi olsayd, imdi yoktu. Küçük olumun psikolojisi bozuldu. dedi.

- Bu onursuzca bir saldrdr

Patlamadan en fazla etkilenen binalardan birinin üçüncü katnda oturan Gyasettin nal da ykntlar arasnda kalan birkaç parça eyasn alabildiini söyledi.

Saldr annda evde olduunu dile getiren nal, boynundan ar yaralanan komusunun tedavi gördüü hastanede hayatn kaybettiini belirtti.

nal, evinde kalan ve hurdaya dönen eyalarn sobal bir eve tanmas halinde yakacak olarak kullanacana iaret ederek, hain saldry knad.

Böyle alçakça bir saldry kabul etmiyoruz. Bunca insan madur oldu. Buna sevinen alçaklar var. nsan ölümü sevinilecek bir ey deildir. Bu onursuzca bir saldrdr. ifadelerini kullanan nal, unlar kaydetti:

Lanet olsun böyle bir patlamaya. Sadece dört blokta 96 aile oturuyor. Bu iki köy demek. Evler oturulamaz halde. Böyle bir eyi kabul etmiyoruz. Bu onursuzluktur. En alttaki komumuzun çocuu daha youn bakmda ölümle yaam arasnda.

- nsanlar perian oldu

Sait Anutekin, patlama sesiyle uyandn, deprem olduunu düündüünü belirtti.

Terasa çkmas ile göe yükselen dumanlar gördüünü dile getiren Anutekin, Kulp ilçesinden de terör nedeniyle ayrlarak Diyarbakra geldiini söyledi.

Anutekin, 71 yanda olmasna ramen böyle bir saldryla karlamadn kaydederek, nsanlar perian oldu. Bu saldry gerçekletirenin Müslümanlkla herhangi bir ilgisi olamaz. Ölümü hiç düünmüyorlar m? Böyle zulüm yapanlarn Allah belasn versin. eklinde konutu.

- Bunu yapanlar Allaha havale ediyorum

Evinin kullanlamaz hale geldiini, bu nedenle yaknlarna misafir olduunu ifade eden Ramazan Ergün, çocuklarnn ve torunlarnn ölümden zor kurtulduunu aktard.

Bir canm kald, baka hiçbir eyim kalmad. Dört gündür elbisemi deitiremedim, banyo yapamadm. diyen Ergün, öyle konutu:

Bunu yapanlar Allaha havale ediyorum. Cenab Allah benim hakkm ondan alacak. Topran alt var. Ben helal etmem hakkm. Bu millete yazk günah deil mi?

Saldrnn gerçekletii bölgeden geçen bir vatandan, l Emniyet Müdürlüü ek binasnn önündeki bariyere aslan Türk bayran öpmesi dikkati çekti.

Ana Sayfaya Git