Görüş Bildir

"Bu saldırı sivillere yöneliktir"

3 ton patlayıcı yüklü minibüsle düzenlenen saldırının ardından yaralar devletin desteğiyle sarılmaya başlandı. Saldırıya vatandaşların tepkisi dinmiyor.

Patlama sonrası Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan hasar tespit çalışmaları tamamlanırken, Diyarbakır Valiliğinin yürüttüğü çalışmalar ise sürüyor. Kaybedilen canlar için duyulan acının dinmediği Bağlar'da, terör mağduru vatandaşlar hasar gören ev ve iş yerlerinde sağlam kalan az sayıda eşyasını çıkarmaya çalışıyor. Vatandaşlar yaşadıkları bu acıya ve mağduriyete neden olan  PKK'ya tepki gösteriyor.

İŞTE HALKIN TEPKİSİ

Vatandaşlardan Salih Danış "Bu saldırı sivillere yöneliktir. Bu halka yönelik bir saldırı. Binlerce aile mağdur durumda. Bunu yapanların Allah belasını versin"

Gıyasettin İnal, "Böyle alçakça bir saldırıyı kabul etmiyoruz. Bunca insan mağdur oldu. Buna sevinen alçaklar var. İnsan ölümü sevinilecek bir şey değildir. Bu onursuzca bir saldırıdır"

Sait Anuştekin "İnsanlar perişan oldu. Bu saldırıyı gerçekleştirenin Müslümanlıkla herhangi bir ilgisi olamaz. Böyle zulüm yapanların Allah belasını versin"

Ramazan Ergün, "Bir canım kaldı, başka hiçbir şeyim kalmadı. Bunu yapanları Allah'a havale ediyorum. Cenabı Allah, benim hakkımı ondan alacak"

DİYARBAKIR- Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK'nın TAK kolunun bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıya vatandaşların tepkisi sürüyor.

Aydın Arslan Bulvarı'nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, 4 Kasım günü 3 ton patlayıcı tuzakladığı minibüsü infilak ettirilen, 2'si polis 11 kişinin hayatını kaybettiği, 100'ü aşkın kişinin yaralandığı saldırının yaraları devletin desteğiyle sarılıyor.

Patlama sonrası Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan hasar tespit çalışmaları tamamlanırken, Diyarbakır Valiliğinin yürüttüğü çalışmalar ise sürüyor. Kaybedilen canlar için duyulan acının dinmediği Bağlar'da, terör mağduru vatandaşlar hasar gören ev ve iş yerlerinde sağlam kalan az sayıda eşyasını çıkarmaya çalışıyor. Vatandaşlar yaşadıkları bu acıya ve mağduriyete neden olan  PKK'ya tepki gösteriyor.

- "Saldırı sivillere yöneliktir"

Vatandaşlardan Salih Danış, saldırıyı gerçekleştiren PKK'ya tepkisini dile getirdi.

Büyük mağduriyet yaşadıklarını, hayatta kaldıkları için şükrettiklerini belirten Danış, bu saldırıların son bulmasını istediklerini aktardı.

Danış, "Bu saldırı sivillere yöneliktir. Bu halka yönelik bir saldırı. Patlama sırasında 30-40 yaralıyı yerde gördüm, dayanamadım. Gözüm kapalı çocuklarımı okuldan almak için koşuyordum. Çelik kapılar yerinden fırlamış, ön duvarlar yıkılmıştı. Bunu yapanlar canidir. Bunu yapanların Allah belasını versin." diye konuştu.

Çocuklarını sabah okula gönderdiğine işaret eden Danış, o saatte evde olmaları halinde belki de çocuklarını kaybedeceğini anlattı.

Gözyaşları içinde oğluna sarılan Danış, "Ya oğlum evde olsaydı, bunun hesabını kim verecekti? Oğlum okula gitmemiş olsaydı, şimdi yoktu. Küçük oğlumun psikolojisi bozuldu." dedi.

- "Bu onursuzca bir saldırıdır"

Patlamadan en fazla etkilenen binalardan birinin üçüncü katında oturan Gıyasettin İnal da yıkıntılar arasında kalan birkaç parça eşyasını alabildiğini söyledi.

Saldırı anında evde olduğunu dile getiren İnal, boynundan ağır yaralanan komşusunun tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini belirtti.

İnal, evinde kalan ve hurdaya dönen eşyalarını sobalı bir eve taşınması halinde yakacak olarak kullanacağına işaret ederek, hain saldırıyı kınadı.

"Böyle alçakça bir saldırıyı kabul etmiyoruz. Bunca insan mağdur oldu. Buna sevinen alçaklar var. İnsan ölümü sevinilecek bir şey değildir. Bu onursuzca bir saldırıdır." ifadelerini kullanan İnal, şunları kaydetti:

"Lanet olsun böyle bir patlamaya. Sadece dört blokta 96 aile oturuyor. Bu iki köy demek. Evler oturulamaz halde. Böyle bir şeyi kabul etmiyoruz. Bu onursuzluktur. En alttaki komşumuzun çocuğu daha yoğun bakımda ölümle yaşam arasında."

- "İnsanlar perişan oldu"

Sait Anuştekin, patlama sesiyle uyandığını, deprem olduğunu düşündüğünü belirtti.

Terasa çıkması ile göğe yükselen dumanları gördüğünü dile getiren Anuştekin, Kulp ilçesinden de terör nedeniyle ayrılarak Diyarbakır'a geldiğini söyledi.

Anuştekin, 71 yaşında olmasına rağmen böyle bir saldırıyla karşılaşmadığını kaydederek, "İnsanlar perişan oldu. Bu saldırıyı gerçekleştirenin Müslümanlıkla herhangi bir ilgisi olamaz. Ölümü hiç düşünmüyorlar mı? Böyle zulüm yapanların Allah belasını versin." şeklinde konuştu.

- "Bunu yapanları Allah'a havale ediyorum"

Evinin kullanılamaz hale geldiğini, bu nedenle yakınlarına misafir olduğunu ifade eden Ramazan Ergün, çocuklarının ve torunlarının ölümden zor kurtulduğunu aktardı.

"Bir canım kaldı, başka hiçbir şeyim kalmadı. Dört gündür elbisemi değiştiremedim, banyo yapamadım." diyen Ergün, şöyle konuştu:

"Bunu yapanları Allah'a havale ediyorum. Cenabı Allah benim hakkımı ondan alacak. Toprağın altı var. Ben helal etmem hakkımı. Bu millete yazık günah değil mi?"

Saldırının gerçekleştiği bölgeden geçen bir vatandaşın, İl Emniyet Müdürlüğü ek binasının önündeki bariyere asılan Türk bayrağını öpmesi dikkati çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi