Büyük ihraç!

KHK ile çeşitli kurumlarda görev yapan 2 bin 756 personel kamudan ihraç edildi, 115 kişi ise eski görevlerine dönebilecek, Diyarbakır'da ihraç edilenlerin 63 kişi olduğu belirlendi.

Haberler 25.12.2017 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KHK kapsamnda Diyarbakrda ihraç edilen 63 kii arasnda, 2 yüzba, 5 üstemen, 5 temen, 14 astsubay, 9 akademisyen, 5 öretmen, 4 imam hatip, 3 Kuran kursu öreticisi, Maliye ve çileri Bakanlklar ile Diyanette görevli 3 veri hazrlama ve kontrol iletmeni, 1 infaz ve koruma bamemuru, 1 infaz ve koruma memuru, çileri Bakanlnda görevli 1 ef, Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüünde görevli 1 müdür yardmcs, Sosyal Güvenlik Kurumunda görevli 6 kii, PTTde görevli 1 kii ile 2 hemirenin olduu bildirildi.

Türk Silahl Kuvvetlerinden emekliye sevk edilen, kendi isteiyle emekli olan, istifa eden veya baka bir sebeple ayrlan 22 subayn rütbesi alnd. 7si dernek, 7si vakf, 2si gazete ve biri salk kuruluu olmak üzere 17 kurum kapatlrken, daha önceden kapatlan bir vakf açld, yurt dnda örenim gören 6 kiinin ise örencilikle iliii kesildi

HABER MERKEZ

Olaanüstü hal (OHAL) kapsamnda hazrlanan 695 sayl Kanun Hükmünde Kararname (KHK) dorultusunda çeitli kurumlarda görev yapan 2 bin 756 personel kamudan ihraç edildi, 115 kii ise eski görevlerine dönebilecek. Diyarbakrda ihraç edilenlerin 63 kii olduu belirlendi.

OHAL kapsamnda hazrlanan 695 sayl KHK, Resmi Gazetede yaymland. Buna göre, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliine kar faaliyette bulunduuna karar verilen yap, oluum veya gruplara üyelii, mensubiyeti, iltisak veya bunlarla irtibat olan 2 bin 756 kii kamu görevinden çkarld. Bu kiilere ayrca herhangi bir tebligat yaplmayacak, haklarnda özel kanun hükümlerine göre ilem tesis edilecek.

KAMUDA BÜYÜK HRAç

Kamu görevinden çkarlan kiilerin, mahkumiyet karar aranmakszn rütbe ve/veya memuriyetleri alnacak. Bu kiiler görev yaptklar tekilata yeniden kabul edilmeyecek, bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecek, dorudan veya dolayl olarak görevlendirilemeyecek.

Bu kiilerin uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyelii ve sair görevleri de sona ermi saylacak, silah ruhsatlar, gemi adamlna ilikin belgeleri ve pilot lisanslar iptal edilecek ve oturduklar kamu konutlarndan veya vakf lojmanlarndan 15 gün içinde tahliye edilecek. Bu kiiler özel güvenlik irketlerinin kurucusu, orta ve çalan olamayacak. Bu kiiler hakknda bakanlklar ve kurumlarnca ilgili pasaport birimine yaplacak bildirimler üzerine pasaportlar iptal edilecek.

Kamu görevinden çkarlanlar, varsa uhdelerinde tam olduklar büyükelçi, vali gibi unvanlar ve müstear, kaymakam ve benzeri meslek adlarn ve sfatlarn kullanamayacak, bu unvan, sfat ve meslek adlarna bal olarak salanan haklardan yararlanamayacak.

DYARBAKIRda 63 HRAç

Diyarbakrda aralarnda asker, imam hatip ve öretmenlerin de bulunduu 63 kii ihraç edildi.

OHAL uygulamas kapsamnda çkarlan iki yeni KHK Resmi Gazetede yaymland. 695 sayl KHK kapsamnda Diyarbakrda 63 kii ihraç edildi. hraç edilenler arasnda, 2 yüzba, 5 üstemen, 5 temen, 14 astsubay, 9 akademisyen, 5 öretmen, 4 imam hatip, 3 Kuran kursu öreticisi, Maliye ve çileri Bakanlklar ile Diyanette görevli 3 veri hazrlama ve kontrol iletmeni, 1 infaz ve koruma bamemuru, 1 infaz ve koruma memuru, çileri Bakanlnda görevli 1 ef, Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüünde görevli 1 müdür yardmcs, Sosyal Güvenlik Kurumunda görevli 6 kii, PTTde görevli 1 kii ile 2 hemirenin olduu belirtildi.

D.ÜDEN HRAç EDLENLER

KHK kapsamnda Dicle Üniversitesinde 9 akademisyen ihraç edildi. hraç edilen akademisyenlerin Prof. Erhan Ünlü, Doç. Hatice Yüksel, Yard. Doç. Romedi çelik, Yard. Doç. Cihat Hamidi ve aratrma görevlileri Asl Aydemir, Burak Gül, Düzgün Uur, Eda Asl eran ile Hümeyra Ylmaz olduu belirtildi.

MUSA ANTERN OLU DA

Batman Belediyesinde ihraç edilen içiler arasnda Musa Anterin olu Dicle Anterin de olduu belirlendi. Batman Belediyesinde görevli 17 kii ihraç edildi. hraç edilenler arasnda 1992 ylnda faili meçhul cinayete kurban giden Musa Anterin olu Dicle Anterin de olduu belirtildi. KHKda Medeni Onar, ehmus Kalkan, Ahmet Bülent Tekik, Ahmet Özer, Ahmet Altunta, Mehmet Karda, Mehmet Nesim Turhan, Ahmet Demir, Dicle Anter, Gülseher Ege, Mehmet Akl, Mustafa Atalay, Mazlum Yaman, Aydn Ünei, Bülent Sonkur, Zeynep Ta ve Zeynep Özbey adl içi ve memurlarn isimleri yer ald.

SOLHAN LçE MÜFTÜSÜ VAR

Bingölün Solhan lçe Müftüsü Ali kiz, Olaanüstü Hal kapsamnda hazrlanan ve Resmi Gazetede yaymlanan 695 sayl Kanun Hükmünde Kararname ile görevinden ihraç edildi. hraç edilen Ali kiz, Müftülük görevine geldiinde daha önce lçe Kaymakamlna devredilen ve FETÖye bal bir yurdun Kz Kuran Kursuna çevrilmesi için çalmalarda bulunmutu. lçe Müftülüü tarafndan çevrilen yurdun ismi ise, 15 Temmuz ehitler Hafz Yatl Kz Kuran Kursu olarak belirlenmiti. 15 Temmuz ehitler Hafz Yatl Kz Kuran Kursu, geçtiimiz ay faaliyete girmiti.

ESK KAYMAKAM GÜNTEPE

çileri Bakanlndan ihraç edilenler arasnda, bir dönem rnakn Beytüebap lçesi Kaymakam olan ve HDPli milletvekilleri Ferhat Encü ve Faysal Saryldz ile sosyal medyada aralarnda polemik görülen Kadir Güntepe de yer ald. Beytüebap Kaymakam olduu dönemde rütbe tenzili ile Elaz Valilii Hukuk Müavirlii görevine atanan Güntepe, daha sonra FETÖ/PDP terör örgütünün mülki idare yaplanmasna yönelik yürütülen soruturma kapsamnda gözaltna alnarak, tutuklanmt. Hakknda, Silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 15 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açlan Güntepenin yarglamas Gaziantep 9uncu Ar Ceza Mahkemesinde devam ediyor. Hazrlanan iddianamede, Güntepenin, ifreli haberleme program ByLocka 27 Austos 2014 tarihinde giri yaptn ve 483 kez kulland iddia edilmiti. Güntepe Beytüebapta Jirki Aireti tarafndan düzenlenen 15 Temmuz darbe giriiminin protesto edildii gösteride de konuma yapmt.

GÖREVE ADE EDLENLER

hraç edilenler arasnda FETÖ/PDYye yönelik soruturma kapsamnda tutuklanan eski Burdur Valisi Hasan Kürklü de bulunuyor.

KHKnn ilgili listesinde yer alan 115 kamu görevlisi ise daha önce görevlerinden uzaklatrldklar ilgili kanun hükmünde kararnamenin eki listelerin ilgili sralarndan çkarld. Bu kapsamda, 18i Diyanet leri Bakanlnda, biri Hazine Müstearlnda, 40 Adalet Bakanl ve bal kurulularnda, biri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnda, biri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlnda, biri KOSGEBte, 2si Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüünde, biri Eti Maden letmeleri Genel Müdürlüünde, 3ü Spor Genel Müdürlüünde, biri Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanlndan, biri çileri Bakanlnda, 2si Göç daresi Genel Müdürlüünde, 7si Jandarma Genel Komutanlnda, 33ü Milli Eitim Bakanlnda, biri Kara Kuvvetleri Komutanlnda, biri Hava Kuvvetleri Komutanlnda ve biri de Yükseköretim Kurulu Bakanlnda olmak üzere 115 kii görevlerine iade edildi.

Bu kiilerin görevlerinden uzaklatrldklar ilgili KHK hükümleri, söz konusu kiiler bakmndan 695 sayl KHKnn yaynlanmasyla ortadan kalkt.

Söz konusu personelden bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren 10 gün içerisinde göreve balamayanlar çekilmi saylacak. Bu kapsamda göreve balayanlara, kamu görevinden çkarldklar tarihten göreve baladklar tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal haklar ödenecek. Bu kiiler, kamu görevinden çkarlmalarndan dolay herhangi bir tazminat talebinde bulunamayacak. Bu personelin görevlerine iadesi, kamu görevinden çkarldklar tarihte bulunduklar yöneticilik görevi dnda örenim durumlar ve kazanlm hak aylk derecelerine uygun kadro ve pozisyonlara atanmak suretiyle de yerine getirilebilecek. Bu maddeye ilikin ilemler ilgili bakanlk ve kurumlar tarafndan yürütülecek.

22 EMEKL SUBAYIN RÜTBES

695 sayl KHK ile Türk Silahl Kuvvetlerinden emekliye sevk edilen, kendi isteiyle emekli olan, istifa eden veya baka bir sebeple ayrlan subaylardan, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliine kar faaliyette bulunduuna karar verilen yap, oluum veya gruplara üyelii, mensubiyeti veya iltisak ya da bunlarla irtibat olduu deerlendirilen 22sinin rütbesi alnd.

Bu kapsamda, Kara Kuvvetleri Komutanlndan 17, Deniz Kuvvetleri Komutanlndan 2 ve Hava Kuvvetleri Komutanlndan 3 olmak üzere 22 emekli subayn rütbeleri söküldü, emekli kimlikleri iptal edildi.

Bu kiiler kamu görevine yeniden kabul edilmeyecek, dorudan veya dolayl görevlendirilemeyecek. Ayrca bunlar uhdelerinde tam olduklar mesleki unvanlar ve sfatlarn kullanamayacak, bu unvan ve sfatlarna bal olarak salanan haklardan yararlanamayacak.

Söz konusu kiilerin uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyelii ve sair görevleri de sona ermi saylacak, silah ruhsatlar, pilot lisanslar ve pasaportlar iptal edilecek. Bu kiiler özel güvenlik irketlerinin kurucusu, orta ve çalan da olamayacak.

17 KURUM DA KAPATILDI

Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliine kar faaliyette bulunduuna karar verilen yap, oluum veya gruplara aidiyeti, iltisak veya bunlarla irtibat olan 7si dernek, 7si vakf, 2si gazete ve biri salk kuruluu olmak üzere 17 kurum ve kurulu kapatld.

Kapatlan kurumlar, Aliaa Yakamoz Hanmlar Dernei, Bat Anadolu Teknik Elemanlar Federasyonu, Kapadokya Eitim Akademisi Dernei, Fatih Gençlik ve Spor Kulübü Dernei, Güleç Sevgi Evlerini Yaatma ve Koruma Dernei, Kahramanmara Uluslararas Örenciler Dernei, Suriyeli Gençleri Gelitirme ve Eitme Dernei, Burhanettin Hayra Hizmet Vakf, Hadimi Eitim ve Kültür Vakf, Türk Eitim Salk ve çevre Vakf, Turgutlu Eitim Vakf, Hac Paalar Eitim ve Kültür Vakf, Uluslararas Hukuk ve Adalet Vakf, Yusuf Cevat Baç Eitim ve Kültür Vakf, Akdeniz Gazetesi, çnaralt Gazetesi ve Özel skenderun Kalp Merkezi olarak sraland.

Bu kurum ve kurululara ait tanrlar ile her türlü malvarl, alacak ve haklar, belge ve evrak ilgisine göre Hazineye veya Vakflar Genel Müdürlüüne bedelsiz olarak devredilmi saylacak.

Bunlara ait tanmazlar, tapuda resen Hazine veya Vakflar Genel Müdürlüü adna, her türlü kstlama ve tanmaz yükünden ayr olarak tescil edilecek. Bunlarn her türlü borçlarndan dolay hiçbir ekilde Hazineden veya Vakflar Genel Müdürlüünden bir hak ve talepte bulunulamayacak. Devre ilikin ilemler ilgili tüm kurumlardan gerekli yardm almak suretiyle Maliye Bakanl tarafndan yerine getirilecek.

Daha önce kapatlan Türk Genç adamlar Vakf ise 695 sayl KHK ile yeniden açld. Vakfn kapatld KHK hükümleri, söz konusu vakf bakmndan tüm hüküm ve sonuçlaryla birlikte ilgili kanun hükmünde kararnamenin yürürlük tarihinden geçerli olmak üzere ortadan kalkm saylacak. Buna ilikin ilemler, ilgisine göre Vakflar Genel Müdürlüü tarafndan yerine getirilecek.

- 6 örencinin iliii kesildi

8 Nisan 1929 tarihli ve 1416 sayl Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakknda Kanuna tabi örencilerden, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliine kar faaliyette bulunduuna karar verilen yap, oluum veya gruplara aidiyeti, iltisak veya irtibat olan 6 kiinin örencilikle iliii kesildi.

Bu kiiler hakknda 22 Temmuz 2016 tarihli ve 667 sayl Olaanüstü Hal Kapsamnda Alnan Tedbirlere likin Kanun Hükmünde Kararnamenin 4. maddesinin ilgili fkralarnn hükümleri uygulanacak. Gördükleri eitimlere ilikin olarak denklik ilemleri yaplmayacak bu kiiler, söz konusu eitimleri kapsamndaki akademik unvan ve derecelerine bal haklardan yararlanamayacak.

Ana Sayfaya Git