Büyük korku yaşandı

D.Ü Radyoloji bölümünde çıkan yangın büyük korkuya neden oldu. Hastaların tahliyesi ve itfaiyenin yoğun müdahalesi sonucu büyük bir facia atlatıldı. Yangın nedeni araştırılıyor.

Haberler 04.04.2017 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesi Radyoloji Bölümünün yanndaki teknik bakm servisinde, ölen saatlerinde yangn çkt. Yangn duman bütün binaya yaylnca, servislerdeki hasta ve yaknlar tahliye edildi. Yangnn çkt bölüme yakn olan ameliyathaneler ile youn bakmdaki hastalar, ambulanslarla baka hastanelere nakledildi. Belediye itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangn bir süre sonra kontrol altna alnarak, büyük bir facia kl pay atlatlrken, duman tahliyesine baland.

RADYOLOJ BÖLÜMÜNDE

Dicle Üniversitesi Hastanesinde saat 13.00 sralarnda zemin katnn 2 kat altnda bulunan Radyoloji bölümünün yanndaki Teknik bakm servisinde bilinmeyen bir nedenle yangn çkt. Duman hastanenin bütün katlarna yaylrken, hasta ve yaknlar da hzla tahliye edildi.

YANGIN BNAYI SARINCA

Yangnn çk noktasna yakn olan ameliyathanelerde bulunan hastalar ile yanndaki youn bakm ünitesinde tedavi görenler çkarlarak ambulanslarla baka hastanelere sevk edildi. Korku va panie neden olan hastane yangnna itfaiye ekipleri müdahale ederken, yaklak bir saat sonra alevler kontrol altna alnd ve duman tahliyesine baland belirtildi.

FACA KIL PAYI ATLATILDI

Büyük bir faciann kl pay atlatld yangnla ilgili DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül açklama yapt. Gül, yangnn öle saatlerinde eksi ikinci katta radyoloji cihazlarna enerji veren kesintisiz güç kayna ünitesinin bulunduu yerde meydana geldiini söyledi. Bu ünitede bulunan güç kaynaklarnn yeni alndn ve bakm onarmlarnn yeni yapldn ifade eden Gül, yangnn güç kaynaklarnda meydana gelen snmadan kaynakl olduunu düündüklerini dile getirdi. Yangn nedeniyle dumann üst katlarda da etkili olduunu, itfaiye ekiplerinin dumann tahliyesi için çalma yürüttüünü aktaran Gül, Yangn kontrol altna alnd, u an duman tahliyesi yaplyor. dedi.

AMELYATHANEDEK HASTALAR

Afet programlarnn olduunu, itfaiyelerinin ve bu eitimi alm ekiplerinin bulunduunu anlatan Gül, Yangnn ilk çkyla afet ekimiz yangna müdahale etti. Ancak ekibimiz yetersiz kalabilir düüncesiyle AFAD ve belediye ekipleri de sevk edildi. diye konutu.

Yangnn çk yerinde hastalarn bulunmadn vurgulayan Gül, ameliyathanedeki ameliyatlarn hzl bir ekilde tamamlanarak, hastalar baka yerlere naklettiklerini kaydetti.

Gül, hastanede herhangi bir skntnn kalmadn ifade ederek, Allaha ükür herhangi bir can kayb ve zehirlenme olmad. çünkü çok acil bir müdahale yaptk. Bu müdahale sayesinde yangn büyümeden kontrol altna alnd. Sadece yangnn çkartt duman nedeniyle bir panik yaand, onun dnda bir sknt olmad. eklinde konutu.

Kazayla ilgili kapsaml soruturma balatlrken, dumandan etkilenen iki hastane görevlisinin ise ilk müdahaleden sonra taburcu edildi.

Ana Sayfaya Git