Büyük Vurgun Memura Takıldı

Şırnak’ın Irak sınırına 20 kilometre mesafedeki küçük ilçesi Beytüşşebap’ta akıllara durgunluk veren bir vurgun banka memurunun dikkat sayesinde önlendi.

Haberler 05.11.2017 - 11:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Irak snrna 20 kilometre mesafedeki küçük ilçesi Beytüebapta akllara durgunluk veren bir vurgun banka memurunun dikkati sayesinde önlendi.

lçe Emniyet Müdürlüünde FETÖden aça alndktan sonra geri dönen ve para ilerine bakan görevli bir polis memuru ile Maliye Bakanlndaki ibirlikçilerinin 639 milyon TLlik vurgun giriimi son anda ortaya çkarld. Beytüebap Cumhuriyet Basavclnn soruturma balatt bir ucu Ankaraya uzanan dev hortum plannn ayrntlarna ulald.

Olay, yaklak bir ay önce patlak verdi. ddiaya göre, Maliye Bakanlndan Beytüebap Mal Müdürlüü adna 639 milyon lira gönderildi. Yüksek meblal para, lçe Emniyetinde mutemetlik görevi yapan polis memuru Selahattin D. tarafndan herhangi bir izin alnmadan yasalara aykr ekilde Beytüebap Emniyet Müdürlüü adna açlan baka bir hesaba aktarld. Mutemet Selahattin D., paray almak için rnak merkezdeki banka ubesine gitti. Banka görevlileri, devasa miktardaki parann 17 bin nüfuslu Beytüebap gibi küçük bir ilçe için ödenek olarak ayrlmasndan üphelendi. lem durdurularak Beytüebap Emniyet Müdürü durumdan haberdar edildi.

NEDEN TRANSFER EDLD?

Beytüebap Cumhuriyet Basavcl, olayla ilgili soruturma balatt. Emeklilii yaklaan Beytüebap Mal Müdürüyle birlikte 3 kurum personeli gözaltna alnarak 4 gün boyunca sorguland. üpheliler, adli kontrol artyla tutuksuz yarglanmak üzere serbest brakld. Basavclk, delil toplama hazrlna giriirken, Beytüebap Kaymakaml da konu hakknda idari soruturma balatt. Mal müdürünün de aralarnda bulunduu 3 üpheli görevden uzaklatrld. üpheli personellerden biri, yllk izinde olduu dönemde ifresinin izinsiz ekilde kullanldn, iki sefer adna bakalar tarafndan imza atldn öne sürdü. Olayla balantl olarak Ankarada baz Maliye Bakanl çalanlarna yönelik de operasyon yapld iddia adildi. Soruturmann büyük bir titizlikle yürütüldüü, 639 milyon TLnin hangi yöntem ve gerekçelerle Maliye Bakanlndan Beytüebap Mal Müdürlüü hesabna aktarld tespit edilmeye çallyor.

7 milyon TL vurgun yaparak kaçmay baaran ve her yerde aranan polis memuru Selahattin D.nin, geçmite FETÖ üyesi olduu üphesiyle görevden uzaklatrld ancak bir süre sonra görevine iade edildii ileri sürüldü. Vurgun planna dahil olan görevlilerin tespiti için Beytüebap Cumhuriyet Basavcl tarafndan geni çapl soruturma yürütülüyor. Skandaln ortaya çkmas sonras ilçedeki memur maalarnn ödenmesinde bir iki haftalk gecikme yaand örenildi. Kararn olayla ilgili arad Beytüebap Kaymakam Murat ener, olay yargya intikal ettii için herhangi bir deerlendirme yapmak istemediini bildirdi.

MAL MÜDÜRLÜÜ NEDR?

Mal müdürlükleri, ilçelerde genel bütçeli kamu kurulularnn yatrm ve transfer ilerini yürütmek, devletin mali politikasnn yürütülmesinde kanunlarla belirlenmi görevleri yerine getirmekle görevli Maliye Bakanl tara birimleridir. lçede bulunan memurlarn maa ve özlük haklarnn ödemeleri ile kurumlarn mal ve hizmet alm ödemeleri mal müdürlüü tarafndan yaplyor. Mal müdürü, ilçe sosyal yardmlama vakfnn daimi üyesidir, sayman sfatyla Saytaya hesap verir.

Ana Sayfaya Git