Büyükşehir Belediyesinde neler oluyor!

Büyükşehir Belediyesin'deki yönetim kadrosunda oluşan "kamplaşmanın" kaynayan kazanı taştı. Genel Sekreter Eryılmaz ile Yardımcısı Bulduk 'iş paylaşımında" anlaşmazlığa düşünce kavga etti.

Haberler 09.11.2017 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Erylmaz ve Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Seyit Battal Buldukun i paylam konusunda anlamazla dümesi sonucunda ikili arasnda kavgaya kadar varan sert tartmalar yaand iddia edildi. Yaanan gerilim, Diyarbakr Büyükehir Belediyesinde neler oluyor sorusunu gündeme getirirken, olayla ilgili yetkili makamlarn sessizlii ise dikkat çekiyor.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Erylmaz ve Genel Sekreter Yardmcs Seyit Battal Bulduk arasnda evrak anlamazl nedeniyle çkt düünülen kavgaya koruma polisi tarafndan müdahale edildii belirtilirken belediye idarisi tarafndan kavgann üstünün örtüldüü de öne sürüldü.

Erylmaz ve Bulduk

Muhsin Erylmaz terör olaylar nedeniyle görevden alnan ve cezaevinde bulunan Büyükehir Belediye Bakan Gültan Kanakn yerine Kayyum olarak atanan Etimesgut Kaymakam Cumali Atilladan sonra en önemi birimin bana getirilmiti. çileri Bakan Süleyman Soylu tarafndan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Genel Sekreterliine atanan Muhsin Erylmaz 17 Ocak 2017de göreve balad.

Kocaeli Büyükehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Bakan iken 13 Mays 2014 tarihinde istifa eden Seyyid Battal Bulduk ise Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Mali lerden Sorumlu Genel Sekreter Yardmcs olarak göreve balamt.

Tartmadan kavgaya

Erylmaz ile Bulduk arasnda son zamanlarda devaml sorun ve anlamazlklar yaand ifade edilirken son olayda Genel Sekreter ve Genel Sekreter yardmcln yürüten Erylmaz ile Buldukun tartmalarnn kavgaya dönütüü ve koruma polisinin müdahale etmek zorunda kaldn belirtildi.

Görev ihmali yapmakla suçlad

ddiaya göre önemli bir evrakn Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter yardmcs Seyyit Battal Bulduk tarafndan alnmayarak Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Erylmaza yönlendirilmesiyle gerçekleti. Buldukun evra teslim almayp Erylmaza yönlendirmesine karn Bulduku odasna çaran Erylmaz, onu görev ihmali yapmakla suçlad.

Belediye Bakanndan açklama bekleniyor

Büyükehir Belediyesinde Genel Sekreter ile Genel Sekreter yardmcs arasnda uzun süreden bu yana yaand düünülen gerginliin, sert tartmalara ve fiili müdahalelere dönütüü ileri sürülürken, Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin Kayyum olarak görev yapan Bakan Cumali Atillann olay hakknda ne zaman açklama yapaca merak konusu.

Üst düzey yetkililerden anlamsz hareketler

Üst düzey yetkililerin dahi anlamsz ve basit meseleler üzerinden sert tartmalara ve istifa ile neticelenebilecek kavgalarda barol oynamas, Diyarbakr Büyükehir Belediyesinde Neler Oluyor sorusunu akllara getirdi.

Skandallar bitmiyor

Büyükehir Belediyesinin sahip olduu büyük bütçeye ramen kaldrm dnda halen ciddi bir proje yapmamasnn yannda gerekçesiz, delilsiz iten çkarlma ve istifaya zorlanma iddialar nedeniyle dikkatleri üzerine çeken belediyede sk sk skandal olaylar gündeme geliyor.

Sorunlar üst düzey yetkililere kadar yanstyor

Öte yandan yaanan tartma ve kavgalarn sonrasnda Erylmazn istifa etmeyi düündüü belirtilirken, halka hizmetin mekan olan belediyelerde sorunlarn en üst düzey yetkililere kadar yansyarak istifalara sebebiyet vermesi üzüntü verici olarak deerlendirildi.

Bulduk, siyaseti rahatlatmak için mi istifa etmi?

Seyyid Battal Buldukun Kocaelide yllarca görevini yürüttüü dönemde hakknda yerel gazetelerde bir çok haberin yaynland ifade edilirken, son olarak yerel bir gazetede Kocaeliden gelen bürokratlar öven ve Diyarbakrdaki iadamlar bata olmak üzere kent halk hakkndaki olumsuz haber ve yorumlarn yaymlanmas, büyük tepki çekmiti.

Ana Sayfaya Git