Görüş Bildir

Büyükşehir Belediyesinde neler oluyor!

Büyükşehir Belediyesin'deki yönetim kadrosunda oluşan "kamplaşmanın" kaynayan kazanı taştı. Genel Sekreter Eryılmaz ile Yardımcısı Bulduk 'iş paylaşımında" anlaşmazlığa düşünce kavga etti.

Büyükşehir Belediyesinde neler oluyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Erylmaz ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seyit Battal Bulduk’un iş paylaşımı konusunda anlaşmazlığa düşmesi sonucunda ikili arasında kavgaya kadar varan sert tartışmalar yaşandığı iddia edildi. Yaşanan gerilim, "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde neler oluyor" sorusunu gündeme getirirken, olayla ilgili yetkili makamların sessizliği ise dikkat çekiyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Erylmaz ve Genel Sekreter Yardımcısı Seyit Battal Bulduk arasında evrak anlaşmazlığı nedeniyle çıktığı düşünülen kavgaya koruma polisi tarafından müdahale edildiği belirtilirken belediye idarisi tarafından kavganın üstünün örtüldüğü de öne sürüldü.

Eryılmaz ve Bulduk

Muhsin Eryılmaz terör olayları nedeniyle görevden alınan ve cezaevinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın yerine Kayyum olarak atanan Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla'dan sonra en önemi birimin başına getirilmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine atanan Muhsin Eryılmaz 17 Ocak 2017'de göreve başladı.    

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı iken 13 Mayıs 2014 tarihinde istifa eden Seyyid Battal Bulduk ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Mali İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı olarak göreve başlamıştı.

“Tartışmadan kavgaya…”

Eryılmaz ile Bulduk arasında son zamanlarda devamlı sorun ve anlaşmazlıklar yaşandığı ifade edilirken son olayda Genel Sekreter ve Genel Sekreter yardımcılığını yürüten Eryılmaz ile Bulduk’un tartışmalarının kavgaya dönüştüğü ve koruma polisinin müdahale etmek zorunda kaldığını belirtildi.

“Görev ihmali yapmakla suçladı”

İddiaya göre önemli bir evrakın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Seyyit Battal Bulduk tarafından alınmayarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz’a yönlendirilmesiyle gerçekleşti. Bulduk’un evrağı teslim almayıp Eryılmaz’a yönlendirmesine karşın Bulduk’u odasına çağıran Eryılmaz, onu görev ihmali yapmakla suçladı.

Belediye Başkanından açıklama bekleniyor

Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter ile Genel Sekreter yardımcısı arasında uzun süreden bu yana yaşandığı düşünülen gerginliğin, sert tartışmalara ve fiili müdahalelere dönüştüğü ileri sürülürken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Kayyum olarak görev yapan Başkanı Cumali Atilla’nın olay hakkında ne zaman açıklama yapacağı merak konusu.

Üst düzey yetkililerden anlamsız hareketler

Üst düzey yetkililerin dahi anlamsız ve basit meseleler üzerinden sert tartışmalara ve istifa ile neticelenebilecek kavgalarda başrol oynaması, “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Neler Oluyor” sorusunu akıllara getirdi.

Skandallar bitmiyor

Büyükşehir Belediyesinin sahip olduğu büyük bütçeye rağmen kaldırım dışında halen ciddi bir proje yapmamasının yanında gerekçesiz, delilsiz işten çıkarılma ve istifaya zorlanma iddiaları nedeniyle dikkatleri üzerine çeken belediyede sık sık skandal olaylar gündeme geliyor.

Sorunlar üst düzey yetkililere kadar yansıtıyor

Öte yandan yaşanan tartışma ve kavgaların sonrasında Eryılmaz’ın istifa etmeyi düşündüğü belirtilirken, halka hizmetin mekanı olan belediyelerde sorunların en üst düzey yetkililere kadar yansıyarak istifalara sebebiyet vermesi üzüntü verici olarak değerlendirildi.

Bulduk, siyaseti rahatlatmak için mi istifa etmiş?

Seyyid Battal Bulduk’un Kocaeli’de yıllarca görevini yürüttüğü dönemde hakkında yerel gazetelerde bir çok haberin yayınlandığı ifade edilirken, son olarak yerel bir gazetede Kocaeli'den gelen bürokratları öven ve Diyarbakır'daki işadamları başta olmak üzere kent halkı hakkındaki olumsuz haber ve yorumların yayımlanması, büyük tepki çekmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi