ByLock'cu 25 kişiye baskın!

Diyarbakır'da Başsavcılık FETÖ soruşturmasında dün sabah şafak eş zamanlı operasyon düzenlendi. ByLockcu 25 kişi yakalanırken, Rektör Saraç'ın yargılandığı davad ise, Mahkeme dönemlerinde üniversiteye alınan personellerin incelenmesine karar verdi.

Haberler 22.09.2017 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmasna (FETÖ/PDY) Diyarbakrda yürütülen soruturma kapsamnda, dün çeitli adreslerde afak operasyonu yapld. Yakalama karar çkarlan ve Bylock kullandklar tespit edilen 25 kii gözaltna alnda. FETÖ davasnda tutuklu bulunan Dicle Üniversitesi eski rektörü Ayegül Jale Saraçn tahliye talebini reddeden mahkeme, Saraçn döneminde üniversiteye alnan personellerin ayrntl bir ekilde incelenmesine karar verdi.

AFAKTA FETÖ OPERASYONU

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen FETÖ/PDY soruturmas kapsamnda 47 üpheli hakknda yakalama karar çkarld. Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubesi ekiplerince FETÖ/PDYye yönelik Diyarbakr merkezde, önceden belirlenen baz adreslere e zamanl afak operasyonu gerçekletirdi.

K ENGELL BR HASTA VAR

Operasyonda FETÖ terör örgütünün ifreli haberleme program ByLocku kullandklar gerekçesiyle aralarnda ev kadnlarnn da bulunduu 25 üpheli gözaltna alnd. Ayrca 47 üpheli arasnda bulunan üphelilerden 2sinin engelli olduu birinin ise devlet hastanesinde halen tedavisinin devam ettii belirlendi.

SORGULAMAYA BALANDI

Cumhuriyet savcsnn talimatyla engelli üphelilerin ifadesi evinde alnrken, hasta üphelinin ifadesinin de hastanede alnaca örenildi. Firarda bulunan 22 üphelilnin ise yakalanmasna yönelik operasyonlar kapsaml devam ediyor. Gözaltna alnan 25 üpheli, Organize Suçlar ubesinde sorguya alnd. üphelilerin sorgulama ilemlerinin ardndan, Adliyeye sevk edilecei bildirildi.

REKTÖR SARAçIN DAVASI

Öte yandan, Diyarbakr 4. Ar Ceza Mahkemesinde dün görülen durumaya tutuklu sanklar Ayegül Jale Saraç ile Aytekin Sr, tutuksuz yarglanan sank Sabri Eyigün ve Arslan Bilici ile avukatlar hazr bulundu. Heyet deiiklii nedeniyle önceki zabtlarn okunarak balayan durumada daha sonra tanklarn ifadeleri ile sanklarn savunmalarna geçildi.

Sanklar savunmalarnda iddianamede yer alan kendilerine yönelik isnat edilen suçlamalar kabul etmediklerini, tahliyelerini istedi.

Ksa bir aradan sonra kararn açklayan mahkeme, tutuklu sanklar Ayegül Jale Saraç ve Aytekin Srn tutukluluk hallerinin devamna karar verdi.

PERSONEL ALIMLARI NCELENECEK

Mahkeme ayrca, Dicle Üniversitesine müzekkere yazlarak, sank Ayegül Jale Saraçn rektör seçildii 2008 ylndan itibaren rektörlük görevinden ayrld tarihe kadar üniversiteye alnan akademik personelin, hangi tarihte alndklar, atama emirlerinin kim tarafndan imzaland ve bu kiilerle ilgili olarak FETÖ üyelii iddiasyla kamu görevinden ihraç veya aça alma yönünden ilem yaplp yaplmadnn ayrntl bir ekilde bildirilmesinin istenilmesine, yazlacak müzekkereye iin tutuklu olduu ve ivedilik arz ettiinin erh düülmesine karar verdi. Duruma Aralk ayna ertelendi.

Ana Sayfaya Git