ByLock'u bilmem demişti!

Diyarbakır’da İl Jandarma Komutanlığı eski İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Sinan Aslan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olmaktan 7,5 yıl hapisle cezalandırıldı. Sanığın cezasını İstinaf Mahkemesi ve Yargıtay da onadı. FETÖ’cü Binbaşı, ilk ifadesinde ByLock programını basından duyduğunu belirtmiş, ancak telefon incelemesinde aktif kullanıcı olduğu ortaya çıkmıştı.

Haberler 11.05.2021 - 01:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrda l Jandarma Komutanl eski stihbarat ube Müdürü Binba Sinan Aslan, Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olmaktan 7,5 yl hapisle cezalandrld. Sann cezasn stinaf Mahkemesi ve Yargtay da onad. FETÖcü ihraç binba, ilk ifadesinde ByLock programn basndan duyduunu ileri sürmü, fakat telefonunda yaplan incelemede aktif ByLock kullanc olduu belirlenmiti.

FETÖcü Aslann Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumasnda, Bursa Iklar Askeri Lisesi ve Kara Harp Okulunda okuduunu belirterek, stihbaratçym ama FETÖ hakknda bildiklerim basndan örendiim kadardr. ByLock kullanmadm. Ne olduunu da bilmem. Mula, Van ve Kocaeli l Jandarma Komutanlklarnda stihbarat ube Müdürlüü yaptm. Son olarak Diyarbakr Jandarma stihbarat ube Müdürlüü görevindeydim. Kurmaylk, Harp Akademileri ve stihbarat bran snavlarna girdim. 15 Temmuz günü Silvanda PKKya yönelik operasyonda görevliydim. Pilot Binba Uur Karahan, öleden sonra ülkede hava sahasnn tüm uçulara kapatldn ve pilot olarak ilk kez böyle bir durumla karlatn bana anlatt. Silvan Alaynda sabaha kadar bekledik. Darbe giriimiyle alakal kimseden talimat almadm. Emniyet stihbarat ube Müdürü Servet beni arad. aka ile kark, Komutanm beni ne zaman almaya geleceksiniz dedi. Ben de aka yapmayn dediimde bu kez ciddi bir ses tonuyla, Sizinkiler darbe yapyor dedi. Ben de Silvanda operasyonda olduumu ve olaydan haberdar olmadm söyledim. eklinde savunma yapt.

TUGAY KOMUTANI VURUN, GEçN DED

Özel Harekt Polisi bir yaknyla görütüünde Gölba Özel Harekt Dairesinin uçaklarla bombalandn ve birçok ehit olduunu örendiini anlatan istihbaratç Binba, Ben de Yapanlarn Allah belasn versin dedim. rnak çakrsöüt Komando Tugayndaki 2 taburun Ankaraya gönderilmesi haberi gelince Binba smail Akta aradm. Bana, Tugay Komutannn kendilerine rnak Havalimannda beklemeleri emrini verdiini, ancak polisin yolu kapattn, Tugay Komutanna durumu bildirdiini, Komutann da Vurun geçin diye emir verdiini söyledi. Bu emir üzerine Tugay Komutann darbeye destek olduunu anlad için Düne kadar birlikte omuz omuza çarptmz arkadalarmla çatamam, onlara silah skamam, birliim ile birlikte ben geri dönüyorum. dediini bana söyledi. Mardinde havalanmak isteyen Kobra helikopterlere polis özel harektn müdahale ederek kalka izin vermediini, ayrca bir grup darbecinin Mersinde valiyi makamndan almaya gittiklerini örendim. 27 gün gözaltnda kaldm. FETÖ ile ilgim yok. dedi.

DARBENN YÖNETLD GAYBUBET EVNDEN ARANMI

Mahkeme, ihraç binbann FETÖcü olmadn iddia etmesine ramen adna kaytl cep telefonunda ByLock kullancs olduunun tespit edildiini belirtti. Mahkeme, darbe gecesi FETÖnün TSKdan sorumlu mahrem imamlarnn örgüte ait gaybubet evinde bir araya gelerek FETÖcü askerleri cep telefonlarndan tek tek aradklarn, HTS kaytlarna göre, Sinan Aslann da darbe gecesi bu evde bulunan FETÖ itirafçs Yüzba Serkan Alemdar tarafndan saat 23.07de arand ve aralarnda 89 saniyelik bir telefon görümesi yapldna dikkat çekti. Bu evden aranan askerlere darbeye destek vermelerinin istendii vurguland. Eve sözde TSK sivil imamlar Hasan Hüseyin Özdemir, Orhan Tokgöz ile Muhammet Tüfekin gelerek, örencileri Yüzba Serkan Alemdarn kulland telefondan rütbeli askerleri arayarak gaybubet evine gelmelerini ve skyönetim emrini yerine getirmelerini istediklerini belirten mahkeme, aranan askerlerden birinin de Aslan olduunu kaydetti. Sann gerek ByLock kullanmas, gerekse darbe gecesi TSK sözde imamlarnca aranarak 89 saniyelik görüme yaptnn tespit edilmesi nedeniyle örgüt üyesi suçunun sabit olduu belirtilerek 7,5 yl hapisle cezalandrlmas kararlatrld.

Sann cezas 6 yl 3 aya indirildi. Bölge stinaf Mahkemesine bavuran Aslann talebi reddedilerek mahkmiyet karar onand. Sank bu kez Yargtay 16. Ceza Dairesine bavurdu. Yargtay da Yerel Mahkeme ile stinaf Mahkemesi kararnda usul ve yasaya aykr bir durum olmadn, delillerin incelenmesinde tam bir vicdani kanaatin hasl olmas nedeniyle karann oy birliiyle onanmasn kararlatrd.

Mahkumiyet hükmü kesinleti.

Ana Sayfaya Git