Çınar'da Sıcak Takip!

Çınarın Başaklı köyü kırsalında "dur" ihtarına uymayarak kaçan "Roj" kod adlı Cebrail Karçı adlı PKK'lı militan ölü ele geçirildi.

Haberler 25.11.2017 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRn çnar ilçesine bal Baakl Köyündeki bir eve operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, Dur ihtarna uymayarak kaçmaya çalan PKKl terörist Roj kod adl Cebrail Karçy ölü olarak ele geçirdi. Diyarbakr Valilii, öldürülen Karkçnn 29 Austos 2017 günü Diyarbakr- Batman karayolunda Siirte zrhl aracn nakliyesiyle görevli özel firma çalanlar Mehmet Gürses ve Mustafa Ylmazn ehit edilmesi olaynn failleri arasnda yer aldn açklad.

VALLKTEN AçIKLAMA

Diyarbakr Valiliinden konuyla ilgili yaplan yazl açklamada, Diyarbakrn çnar ilçesi Baakl Köyündeki bir evde terörist bulunduuna ilikin 23 Kasm 2017 tarihinde Diyarbakr l Jandarma Komutanlna yaplan ihbara istinaden icra edilen operasyonda; 24 Kasm 2017 Cuma saat 02.15 sralarnda, Dur ihtarna uymakszn kaçmaya çalan, Mardin Savur krsal alannda faaliyet yürüten, Roj Kod adl Cebrail Karç isimli terörist, kalanikof piyade tüfei, 3 kalanikof arjörü, 9 mm Taurus marka tabanca, 2 tabanca arjörü, 3 el bombas, 88 kalanikof fiei ve 34 tabanca fiei ile birlikte ölü olarak etkisiz hale getirilmi, Cumhuriyet Savcsnn talimat gereince 3 terörist ibirlikçisi gözaltna alnmtr.

DUR UHTARINA UYMADI

Ölü olarak ele geçirilen örgüt üyesinin 2 silahl terör örgütüne üye olma, 2 devletin birliini ve ülke bütünlüünü bozma suçlarndan suç kaydnn bulunduu tespit edilmitir. Silah ve teçhizatyla birlikte ölü olarak ele geçirilen Roj Kod adl Cebrail Karç isimli teröristin, Diyarbakr- Batman karayolunda 29 Austos 2017 Sal günü Siirte zrhl aracn nakliyesiyle görevli özel firma çalanlar Mehmet Gürses ve Mustafa Ylmaz isimli araç sürücülerinin ehit edilmesi olaynn failleri arasnda yer ald tespit edilmitir denildi.

SLVANDAK YASAK KALKTI

Diyarbakrn Silvan ilçesinde PKKya yönelik operasyon nedeniyle bir mahalle ve mezrada ilan edilen sokaa çkma yasa kaldrld.

Valilikten yaplan açklamada, dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduu deerlendirilen teröristler ve ibirlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, snak, barnak, depo alanlar ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek amacyla operasyon düzenlendii belirtildi.

OPERASYON KAPSAMI

Operasyon icra edilen bölgelerde halkn can ve mal güvenliinin salanmas ve sivil vatandalarn zarar görmemesi amacyla l daresi Kanununun ilgili maddeleri gereince, ilçeye bal çaldere Mahallesi ve Kaso mezrasnda 23 Kasm saat 6.00dan itibaren duyurulan yasaklama kararnn, dün saat 19.00 itibariyle kaldrld kaydedildi.

Açklamada, can ve mal güvenliinin salanmas için uygulanan yasaa uyduklar için vatandalara teekkür edildi.

Ana Sayfaya Git