Cadde şehre yakışmıyor?

Sur ilçesi halkı, Melik Ahmet Caddesinin bu hali tarihi Sur ilçemize yakışmıyor diyerek, soruna çözü istedi.

Haberler 24.02.2020 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

17 Martta Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann katlm ile açl yaplan Melik Ahmet Caddesinde, aradan çok fazla zaman geçmeden talar yerinden oynamaya balad. Talarn yerinden oynamasyla birlikte caddenin birçok yerinde bozulma ve çökmeler meydana geldi.

Melik Ahmet Caddesindeki esnaf ve caddeyi kullanan vatandalar, ksa sürede bozulan Melik Ahmet Caddesinin bu halinin, tarihi ve kültürel anlamda önemli bir ilçe konumunda olan Sur lçesine yakmadn söyledi.

Diyarbakrl vatandalar, Melik Ahmet Caddesinin daha önceki halinin son halinden çok daha iyi olduunu belirterek, daha önce Diyarbakr Karacada bölgesinden getirilen bazalt talar ile yaplan yollarn, son yapmnda kalitesiz ve dayanksz talar kullanlarak yapldn belirtiyorlar.

Melik Ahmet Caddesindeki esnaf ve caddeyi kullanmak zorunda kalan vatandalar, bozuk olan yoldan ikayetçi olduklarn belirterek, yetkililerin bir an önce bu olaya müdahale etmesini istedi.

Melik Ahmet Caddesi Diyarbakrn kalbi konumunda olan bir caddedir

Melik Ahmet Caddesinin Diyarbakr ili için çok önemli bir cadde olduunu belirten Ali Haydar Canl, Diyarbakrn her yerini kar kar bilen biriyim. çünkü daha önce 10 yl Diyarbakrda belediye encümen azaln yaptm. Melik Ahmet Caddesi Diyarbakrn kalbi konumunda olan bir caddedir. Caddenin daha önceki hali çok daha güzeldi. Bazalt ta ile yaplan caddemiz iklim artlarmza göre de uyumlu bir ekildeydi. Onarm da çok yanl oldu. çünkü caddenin talarn dizerken herhangi bir harç kullanlmadan kum ile dizildi. Böyle olunca yamur veya su ile ime yapp çökmelere ve krlmalara sebep oldu. Yapldktan sonra 3-5 ay geçmeden ciddi ypranmalar görüldü. ifadelerini kulland.

Melik Ahmet Caddesinin son halinin tarihi Diyarbakra yakmadn belirten Canl, Bu cadde Diyarbakrmza ve Sur ilçemize maalesef yakmyor. Bunu yapanlar ne yazk ki yüz karasdr. Yetkililerin, caddenin yapm ve sonrasn denetlediini düünmüyorum. 5,5 kilometre uzunluu ve 81 burca sahip olan dünyada bir benzeri olmayan tarihi Sur ilçemize bu yol gerçekten yakmyor. Yetkililerin, valiliin ve hatta Diyarbakr milletvekillerinin bu ie bir el atmas gerekiyor. Caddemizin yaplmas gerekiyor. dedi.

Diyarbakrn kültürüne ve tarihine hiç yakmayan bir yoldur

Melik Ahmet Caddesinin yapmnn yanl olduunu belirten Abdurrezzak Demir, Ben Melik Ahmet Caddesinde bir esnafym. Caddemizin durumu ortadadr. Bu caddemizin son düzenlemesi çok yanl bir ekilde yapld. çünkü caddemiz yol olarak çok dar bir ekilde yaplm. Bunun yannda kaldrmlar ise çok daha geni tutulmu. Bunlara bal olarak esnafmzn en büyük sknts dükkanlarnn önüne yaplan park sorunudur. Caddemizin de bozuk olmasndan dolay esnafmz doru dürüst bir i yapamyor. Gerçekten imdiki yol utanç verici bir haldedir. Yani Diyarbakrn kültürüne ve tarihine hiç yakmayan bir yoldur. Eski bazalt talar hem görsel hem de salamlk anlamnda daha güzeldi. Yetkililerden isteimiz bir an önce bu caddenin yaplmasdr. ifadelerini kulland.

Melik Ahmet Caddesinin birçok noktasnda çökmeler ve bozulmalar olduunu belirten Ramazan Kaya, Melik Ahmet Caddesinde esnafm ben. Bu yolun her taraf bozulmu vaziyettedir. Caddemizin yaplmasn istiyoruz. Cadde boydan boya çökük ve krk haldedir. Yol üzerinde giden araçlara da çok sknt çkaryor. Tarihi Surun civarnda bulunan bu caddenin bu ekilde olmas kendi özüne yakmyor. nann Belediye de buray görüyor. Ayn ekilde kaymakam da görüyor. Ksaca bütün yetkililer görüyor. Ama kimse umursayp düzeltmiyor. Yine tekrarlyorum caddemizin bu ekilde olmas tarihi Diyarbakrmza yakmyor. eklinde konutu.

Daha önce caddemiz üzerinde Karacada bölgesindeki bazalt talar kullanlmt

Melik Ahmet Caddesinde daha önce Karacada bölgesinden getirilen talarn kullanldn belirten Ömer Yldz, Maalesef Melik Ahmet Caddesi, tarihimize yakmayan bir durumdadr. Bu caddemiz üzerinde daha önce corafyamzda bulunan Karacada bölgesindeki talarla örülmütü. Onlar kaldrp u an cadde üzerinde bozuk vaziyette olan talar dizdiler. Maalesef turizmin en önemli yerlerinden biri olan Sur lçemize hiç yakmayan bir durum bu. ifadelerini kulland.

Bozuk olan Melik Ahmet Caddesinin çözümü için eski haline döndürülmesi gerektiini belirten Yldz, Bu yolun düzelmesinin çözümü bana göre, eski haline döndürülmesidir. Karacada bölgesinde volkanik patlama sonucu elde edilen bazalt talar ile tekrardan düzenlemesi lazm. Bu yoldan çok rahatszz. Yetkililer sesimizi duyuyorsa umarm gereini yaparlar. temennisinde bulundu.

Yetkililerden ricada bulunan Ramazan Bey, Bu yol tarihimize yakmyor. Eski yol daha güzeldi. Yolumuzu u an bozmular. çünkü imdiki talar çok çürük olduu için altlar sularla dolmu. Baz yerler de yamuk ve krk durumdadr. Yetkililerden ricamz, bu yolu düzeltmeleridir. Gerekli hassasiyeti bir an önce göstermeliler. dedi.

Yetkililerin bozuk olan Melik Ahmet Caddesini gelip yerinde görmeleri gerektiini belirten Bayram Bey, Bu caddemiz ehrimize gerçekten hiç yakmyor. Yollar bozuk ve dar bir ekildedir. Yetkililerin buray görmeleri gerekiyor. Yetkililer buraya gelip durumu yerinde tespit etselerdi, vatandan ne kadar sknt çektiklerini anlarlard. Yollarn bu ekilde olmasn kabul etmiyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git