"Cami için imar planı hazırlamak da yerel yönetimlerin sorumluluğundadır"

HAKSİAD Diyarbakır Şubesi, cami için imar planı hazırlamanın da yerel yönetimlerin sorumluluğunda olduğuna dikkat çekti.

Haberler 16.07.2019 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hak Sanayici ve Adamlar Dernei (HAKSAD) Diyarbakr ubesi, Büyükehir Belediye Meclisinin Cami ve Park alanlaryla ilgili ald ve kamuoyunda tartma yaratan kararna, tepki gösterdi.

ehirleri idare eden yerel yönetimlerin, o ehrin ihtiyaçlarn, halkn taleplerini karlamakla mükellef olduuna dikkat çekilen açklamada, O ehrin alt ve üst yap temel hizmetleri yapmak nasl bir sorumluluk ise halkn inancn yaamak için ihtiyaç olan bölgelerde cami ibadethane ina etmek için imar plan hazrlamak da yerel yönetimlerin sorumluluundadr. Bunun aksi hareket etmek, sadece art niyet olarak deerlendirilebilir. denildi.

Açklamada, Halknn tamamna yaknn Müslüman olduu kadim Diyarbakr ehrinde insanlarn kutsallarna, toplumun mabetlerine ideolojik banazlklarla saldrmann kimseye bir fayda salamadn tarih bize göstermektedir. ifadelerine yer verildi.

BELEDYE MECLSNN KARARI

Büyükehir Belediyesi Meclisinin kararnda; 1894 ada 1 nolu parsel, 1847 ada 1 nolu parsel, 2454 ada 1 nolu parsel, 0 ada 8022 nolu parselin, yürürlükteki imar planna göre, dini tesis ve park alanyken, sadece park alan yaplmak üzere hazrlanan imar deiikli plannn kabul edildii hatrlatlan açklamada, Alnan bu kararn detayna bakldnda yaplan bu deiiklikle söz konu alanlar hali hazrda cami inaat alan iken Frat Mahallesi 1894 nolu parselde Ebu-l Hasal El Harakani Camii, yine Frat Mahallesi 1730 parselde Hoca Ahmet Yesevi Camii, Mezopotamya Mahallesi 2454 nolu parselde Yunus Emre Camii ve 8022 parseldeki cami alannda imar deiiklii yaplmas belediye kararnn aslnda neyi amaçlandn bize göstermektedir. diye belirtildi.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Bakan Adnan Selçuk Mzrakl imzas ile basna yansyan belgelerin, gerçei çarptrdna dikkat çekilen açklamada, Cami inaatlarnn sürdüü ve kimi bitme amasna geldii alanlar park veya adna sosyal alan dediiniz farkl mekanlara çevirmeniz halinde bu camilerin akbeti ne olacak? sorusu yöneltildi.

Açklamada, Müslüman Diyarbakr halknn hassasiyetleri ile oynanlmamal...Bu yanl kararn bir an önce düzeltilmesi yönünde olduu bilinmelidir. Girilen bu yanl yoldan derhal dönülmelidir. Büyükehir Belediyesi olarak camilerin yklmayaca konusunda kamuoyuna net açklamalar yaplmaldr. denildi.

Ana Sayfaya Git