Camilerdeki WC ücretsiz

Diyarbakır merkez ve ilçelerindeki 22 caminin "WC'lerin" tadilat başlatıldı. Vatandaşların "ibadetlerini hijyenik" ortamda gerçekleştirmeleri sağlanırken, WC'ler ücretsiz olarak hizmet verecek.

Haberler 03.01.2020 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vatandalarn ibadetlerini hijyenik bir ortamda gerçekletirmelerini salamak amacyla Diyarbakr Valisi Ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolunun talimatyla merkez Kayapnar, Balar, Sur ve Yeniehir ilçelerinde 22 camide tadilat çalmalar yürütüldü, WCler ücretsiz hizmet vermeye balad.

CAMLERDEK WCLER

Uzun yllardr skça tartlan ve vatandalarn büyük ölçüde maduriyet yaamalarna neden olan Diyarbakrdaki camilerde bulunan WClerin kirliliine neter atlyor. Ücretli olmasna ramen bakm yaplmayan ve hijyenik bir ortama sahip olmayan Merkez Kayapnar, Balar, Yeniehir ve Sur ilçesindelerindeki 22 caminin WCleri bakma alnd.

TEMZ BR ORTAM

Sosyal belediyecilik hizmeti kapsamnda yürüttüü çalmalarla halkn takdiri toplayan l Valisi ve Büyükehir Belediyesi Bakanvekili Hasan basri Güzelolunun talimat üzerine, Fen leri Daire Bakanl, camilerdeki WClerde tadilat çalmas balatt. Vatandalarn ibadetlerini daha temiz, rahat ve salkl bir ortamda yapmalarn salamak amacyla yaplan çalmada Kayapnarda 7, Balarda 1, Yeniehirde 4, Sur ilçesinde ise 10 olmak üzere toplam 22 büyük camiye scak su temini saland. Ayn çalma kapsamnda camilerin kadn ile erkek WClerine, elektrikli el kurutma makinesi, sv sabunluk, tuvalet katl ve çöp kovalar yerletirildi.

VATANDAA ÜCRETSZ

Tadilat ilemlerinin yapld camilere tuvaletlerin ücretsiz olacana yönelik tabelalar monte edildi. 22 camide yürütülen çalmalarn ardndan tuvaletlerin temizlii ve tüm bakm Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tarafndan gerçekletirilecek. Yaplan çalmalardan dolay vatandalar, Güzeloluna ve Diyarbakr Büyükehir Belediyesine sosyal belediyecilik kapsamnda, yllardr vatandalarn madur olduklar, sorunu çözdükleri için teekkür etti.

Ana Sayfaya Git