Can güvenliğimiz kalmadı

Diyarbakır'da 2 yıl önce Engin Akın'ı bıçaklayarak komaya sokan Erdal Akın, bayramın üçüncü günü de silahlı saldırı düzenledi. Engin Akın'ın beyin ölümü gerçekleşti. Engin Akın'ın ağabeyi, saldırganın serbest bırakılmasına ve daha sonra da adli kontrol ihlaline rağmen tutuklama kararı verilmemesine tepki göstererek, "Devlet, benim kardeşimi koruyamadı.” dedi. Akın’ın avukatı Ferhat Kılınç, tahliye kararı veren mahkeme hakkında HSK’ye suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Haberler 07.08.2020 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ki yl önce bçakl saldr sonucu komaya giren 34 yandaki Engin Akn, serbest braklan sank tarafndan yeniden saldrya urad. Bitkisel hayata giren Aknn ailesi, Devlet, olumuzu koruyamad diyerek, Diyarbakr 2. Ar Ceza Mahkemesi hakknda Hakim ve Savclar Kuruluna suç duyurusunda bulunacak.

Diyarbakrda iportaclk yaparak geçimini salayan Engin Akn, 2018 ylnda, kendisine husumet besleyen ve daha önce psikolojik tedavi gören kuzeni 33 yandaki Erdal Akn tarafndan 20ye yakn bçak darbesiyle ar yaraland. çevredekilerin müdahalesi sonucunda ölümden kurtulan Engin Akn, bir süre komada kald. Zanl Erdal Akn ise olaydan sonra tutukland. Sank hakknda önce yaralama suçundan, ardndan ise adam öldürmeye teebbüsten 15 yla kadar hapis istemiyle Diyarbakr 2. Ar Ceza Mahkemesinde dava açld. Erdal Akn, 1,5 yl tutuklu kaldktan sonra oy çokluuyla tahliye edildi. Tahliye olduktan sonra adli kontrol tedbirini ihlal eden sank hakknda mahkeme ancak 5 ay sonra tutuklama karar çkard.

KORKUYORUM, CAN GÜVENLM YOK DLEKçES

Engin Akn, Erdal Akn tahliye edildikten 1 hafta sonra kendi el yazsyla yazp mahkemeye gönderdii dilekçede, sann kendisini takip ettiini ve ölüm tehdidinde bulunduu yönünde duyumlar aldn belirterek Mahkemenin vermi olduu tahliye kararna itiraz etmek istiyorum. Akll m, deli mi bilemiyorum. Ne yapacan kestiremiyorum. Bir an önce gerekli adli kontrol tedbirleri alnmasn istiyorum. Rahat gezemiyorum, iime gidemiyorum. Korkuyorum, can güvenliim yoktur. Her an beni ve kardeimi öldürmeye teebbüs halindedir. Gereinin yaplmasn arz ederim iddiasnda bulundu. Davada müteki olan Engin Akn ve yaknlar ile avukatnn sann tutuklanmas için yapt itiraz reddedildi. lgili kurumlara yapt itirazlar ise sonuçsuz kald.

BAYRAMIN ÜçÜNCÜ GÜNÜ VURDU

Hakknda tutuklama karar olan sank Erdal Akn, daha önce ar yaralad Engin Akn bayramn üçüncü günü olan 3 Austos günü evinden çkt srada kafasna skt tek kurunla ar yaralad. Tedavi için Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesine kaldrlan Engin Aknn beyin ölümü gerçekleti. Akn, ihmaller zinciri nedeniyle yaam destek ünitesine bal olarak yaama tutunmaya çalyor.

KARDEM KORUYAMADILAR

Engin Aknn aabeyi Giyasettin Akn, sank tahliye edildikten sonra çevresine yarm kalan iimi bitireceim, Engin Akn öldüreceim dediini belirterek, Bu kii bayramn üçüncü günü kardeimin kald evin önünde pusuda bekleyerek kardeimin evden çkmasn beklemi. Kardeim telefonla konuurken arkadan kafasna bir el ate ediyor. çocuk u anda beyin ölümü gerçeklemi, ölüm döeinde. Önce kardeimi bçakla ar yaralad. Mahkeme serbest braktktan sonra bu kez kardeimin kafasna skt dedi.

Sank Erdal Akn serbest brakldktan sonra onu tahliye eden mahkemenin bakann odasna gittiini anmsatan Akn, Bana kimsin? dedi. Ben de Demin serbest braktn kiinin hasmym. O ahs braktnz ama biz daha barmamz. Bu çocuk deli mi akll m? Ceza ehliyeti var m yok mu? Bunu daha tespit edemeden nasl brakyorsunuz? Tedbir aln, bizi nerede görürse öldürecek dedim. Bana Tutukluluk süresi dolmu, ben bir ey yapamam dedi diye aktard.

SERBEST KALIRSA SIRA BANA GELECEK

Sank tahliye olduktan sonra can güvenlikleri kalmad için Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna, polise, CMERe ve Adalet Bakanlna bavurduklarn belirten Akn, Dedik, bunu brakmayn. Bizim peimizdedir, bizi öldürecek. Can güvenliimiz yok, devlet bizi korusun dedik. Devlet bize sahip çkmad. Benim kardeimi koruyamad devlet. Benim kardeimi öldüren onu tahliye eden Diyarbakr 2. Ar Ceza Mahkemesidir. Mahkeme verdii tahliye kararyla Erdal git yarm kalan iini bitir gel dedi. Niye braktnz bunu. Yakalansayd, serbest braklmasayd kardeimin bana bunlar gelmezdi. Mahkeme niye bunu görmedi. Hakknda tutuklama karar çkt 1 aylk sürede yaknlarma 20den fazla tehdit mesaj atm. Devlet 1 aydr yakalayamad adam cinayeti ilendikten 1 saat sonra yakalad. Ben mahkemeden ikayetçiyim dedi.

MAHKEME 5 AY LEM YAPMADI

Engin Aknn avukat Ferhat Klnç ise, müvekkilini birden fazla bçak darbesiyle öldürmeye çalan zanl Erdal Aknn akli dengesinin yerinde olup olmadnn tespiti için mahkemenin yapt ilemlerin uzun sürdüünü ifade ederek, mahkemenin kolay yolu seçerek san serbest braktn söyledi.

Ana Sayfaya Git