Çantada bomba var deyince öldürüldü!

Diyarbakır'da nevruz alanına sırt çantasını aratmayıp, bıçakla girmek isteyen şahsa polis müdahale etti. "Çantamda bomba ve hepinizi öldereceğim" deyince ateş açıldı.

Haberler 22.03.2017 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar lçesinde bugün DBP, DTK ve HDPnin organizasyonu ile nevruz kutlamasnn yapld alana sabah elinde bçakla girmek isteyen ve srt çantasn aratmayp kaçmaya balayan bir genç, polisin açt atele öldü.

ALANA GRMEK STERKEN

Diyarbakrda nevruz kutlamasna katlanlar sabahn erken saatlerinden itibaren Balar lçesindeki Nevruz Parkna gelmeye balad. Yaklak 5 bin polisin güvenlik önlemi ald ve çevresi bir gün önceden bariyerlerle çevrilen alana sabah saatlerinde kontrol noktalarndan birinden girmek isteyen ve elinde bçak olduu belirtilen kimlii belirsiz bir kii, polisle tartt. Srt çantasn aratmak istemeyen kii polisin dur ihtarna uymayp kaçmaya balaynca polis ate etti. Ar yaral olarak ambulansla hastaneye kaldrlan üphelinin yaamn yitirdii belirtildi.

VALLKTEN AçAKLAMA

Diyarbakr Valilii, olayla ilgili yazl açklama yapt. Valilik, Nevruz etkinlikleri miting alanna girmeye çalan srt çantal bir kiinin, alann güvenliini salamakla görevli güvenlik kuvvetlerinin kendisini aramak istemesine kar çkarak, çantamda bomba var hepinizi öldüreceim diyerek güvenlik güçlerine bçakl saldrda bulunduunu belirtti. Açklamada devamla öyle denildi:

çANTADA BOMBA VAR

ahs, etkinliin yaplaca yöne doru komaya balamtr. ahs, güvenlik güçlerinin tüm uyarlarna ramen elindeki bça atmam ve alana doru komaya devam etmitir. Söz konusu ahsn canl bomba olma ihtimali deerlendirildiinden ve alanda bulunan katlmclarn can güvenlii göz önünde bulundurulduundan dolay, arama noktasnda görevli güvenlik güçlerince müdahale edilmitir. Meydana gelen olay sonrasnda yaralanan ve etkinlik alanna çarlan ambulans ile hastaneye kaldrlan üpheli ahs, hastanede yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak hayatn kaybetmitir. Konuyla ilgili olarak Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca çok yönlü inceleme balatlmtr.

Ana Sayfaya Git