Çantada bomba var deyince öldürüldü!

Diyarbakır'da nevruz alanına sırt çantasını aratmayıp, bıçakla girmek isteyen şahsa polis müdahale etti. "Çantamda bomba ve hepinizi öldereceğim" deyince ateş açıldı.

Çantada bomba var deyince öldürüldü!

Merkez Bağlar İlçesi'nde bugün DBP, DTK ve HDP'nin organizasyonu ile nevruz kutlamasının yapıldığı alana sabah elinde bıçakla girmek isteyen ve sırt çantasını aratmayıp kaçmaya başlayan bir genç, polisin açtığı ateşle öldü.

ALANA GİRMEK İSTERKEN

Diyarbakır'da nevruz kutlamasına katılanlar sabahın erken saatlerinden itibaren Bağlar İlçesi'ndeki Nevruz Parkı'na gelmeye başladı. Yaklaşık 5 bin polisin güvenlik önlemi aldığı ve çevresi bir gün önceden bariyerlerle çevrilen alana sabah saatlerinde kontrol noktalarından birinden girmek isteyen ve elinde bıçak olduğu belirtilen kimliği belirsiz bir kişi, polisle tartıştı. Sırt çantasını aratmak istemeyen kişi polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçmaya başlayınca polis ateş etti. Ağır yaralı olarak ambulansla hastaneye kaldırılan şüphelinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

VALİLİKTEN AÇAKLAMA

Diyarbakır Valiliği, olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Valilik, Nevruz etkinlikleri miting alanına girmeye çalışan sırt çantalı bir kişinin, alanın güvenliğini sağlamakla görevli güvenlik kuvvetlerinin kendisini aramak istemesine karşı çıkarak, "Çantamda bomba var hepinizi öldüreceğim" diyerek güvenlik güçlerine bıçaklı saldırıda bulunduğunu belirtti. Açıklamada devamla şöyle denildi:

"ÇANTADA BOMBA VAR"

"Şahıs, etkinliğin yapılacağı yöne doğru koşmaya başlamıştır. Şahıs, güvenlik güçlerinin tüm uyarılarına rağmen elindeki bıçağı atmamış ve alana doğru koşmaya devam etmiştir. Söz konusu şahsın canlı bomba olma ihtimali değerlendirildiğinden ve alanda bulunan katılımcıların can güvenliği göz önünde bulundurulduğundan dolayı, arama noktasında görevli güvenlik güçlerince müdahale edilmiştir. Meydana gelen olay sonrasında yaralanan ve etkinlik alanına çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırılan şüpheli şahıs, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca çok yönlü inceleme başlatılmıştır."

Kaynak: Diyarbakır Söz