Çavuşoğlu'ndan Almanya'ya gönderme

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Gabon Dılişleri Bakanı ile birlikte düzenlenen basın toplantısında Almanya'ya göndermelerde bulundu. Türkiye'nin Almanya'nın her istediğini yapacak şekilde tanınmasından duyduğu rahatsızlığı açıklayarak, o günlerin geride kaldığını belirtti

Haberler 31.05.2017 - 01:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dileri Bakan çavuolu, Gabon Dlileri Bakan ile birlikte düzenlenen basn toplantsnda Almanyaya göndermelerde bulundu. Türkiyenin Almanyann her istediini yapacak ekilde tannmasndan duyduu rahatszl açklayarak, o günlerin geride kaldn belirtti

ncirlik konusunda Merkelin Türkiye ile son bir uzla içinde olacaz, ardndan çekilip çekilmemeye karar vereceiz. açklamalarn nasl deerlendiriyorsunuz? sorusuna çavuolu, u cevab verdi:

Almanyann, Türkiye aleyhine ne varsa desteklediini görüyoruz. Cumhurbakanmz, NATO marjnda Merkel ile görümesinde tek tek hepsini sralad. Almanyann FETÖye verdii destek, en son mülteci statüsü verdi, PKKnn Almanya içerisindeki faaliyetleri, bizim oradaki vatandalarmza kar sistematik bask. Özellikle evet diyenlere kar sistematik bask var. Yani derin devletin basks, içerisinde istihbarat da polis de var. eklinde konutu.

Referandumda Almanyann tavrnn da belli olduunu ifade eden çavuolu, imdi Biz ncirlike gelmek istiyoruz. Almanya unu anlamal. Ben Türkiyeye istediimi yapacam yine de Türkiyeden istediimi alacam. Böyle bir ey yok. Bu devir geçti. Türkiyeden olumlu bir eyler görmek istiyorsanz, Türkiyeye dümanca yaklamayacaksnz. Ben istediimi yaparm, istediim kötülüü yaparm, Türkiye de benim her istediimi yapsn. O Türkiye geride kald. diye konutu.

ncirlik benim üssüm

Almanya Dileri Bakan Sigmar Gabriel ile sorunlar amak için sürekli görütüklerini dile getiren çavuolu, mevkidann pazartesi Türkiyeye geleceini belirtti.

çavuolu, Bu artlarda bizim ncirliki Alman parlamenterlere açmamz mümkün deil. lerde olumlu adm atarlar, telafi admlar atarlar bunu deerlendiririz. Ama Konyada sknt yok, Konya NATO üssü. Ama ncirlik benim üssüm. Buradaki tasarruf da bana ait. Bize böyle blöf yapmasnlar. Tehdit etmesinler. Yok baka yere gideriz. Bu da doru bir yaklam deildir. Eer illa da gitmek istiyorlarsa o zaman srar da etmeyiz. dedi.

Afrika açlmmz ortaklk politikasna dönümütü

Gabonun Afrikada Türkiyenin en önemli ortaklarndan biri olduuna dikkati çeken çavuolu, Esasen Afrika açlmmz artk ortaklk politikasna dönümütür. Afrika ile olan i birliimiz her geçen gün daha da güçleniyor. Balarmz kuvvetleniyor, yatrmlarmz, insani ve kalknma yardm miktar her geçen gün artyor. dedi.

Türk Hava Yollarnn (THY) Afrika ktasnda 51 kente uçtuunu belirten çavuolu, insani ve kalknma yardmlarnn yerine ulatrlmas için TKAnn 16 ofis kurduunu söyledi.

çavuolu, Bakanlk olarak ktada 39 büyükelçilik açtklarn, 2 büyükelçiliin daha planladn ifade etti.

Türkiyenin Gabon ile özel bir dayanmas olduunu vurgulayarak, 15 Temmuz darbe giriiminden sonra FETÖye (Fetullahç terör örgütü) kar adm atan ilk ülkelerden biri oldu. FETÖnün okullarn Maarif Vakfna devretmitir. Koordinatörü de atand. imdi Maarif Vakf, burada çocuklar etkilenmesin diye okullar gayet güzel ekilde iletmektedir ve teröristlerden kurtarmtr. diye konutu.

Bu teröristlerin suçlar büyük

Boubeya, 15 Temmuz baarsz darbe giriimine deinerek, Gabon en sert ekilde bu olaylar knamtr ve her zaman söylediimiz gibi terör saldrlar kabul edilemez. deerlendirmesinde bulundu.

TBMM Bakan smail Kahraman ile de bir görüme gerçekletirdiini hatrlatan Boubeya, Hasar gören meclis binasn gördüüm zaman gerçekten çok sarsldm. Teröristlerin, halkn iradesini temsil eden bu binaya vermek istedikleri zarar gerçekten kabul edilemez. diye konutu.

Konuk Bakan, Gabonda FETÖye ait olduunu bildiimiz okullar örenir örenmez kapattk. Bunlarn, bu teröristlere ait olduunu bilmiyorduk. çocuklarn, gençlerin bilinci üzerinde etki etmek isteyen bu teröristlerin suçlar büyüktür. eklinde konutu.

Türkiyenin deneyiminden istifade etmeliyiz

ki ülke arasnda mükemmel seviyede devam eden siyasi ilikilerin, ekonomik ilikiler düzeyinde de güçlendirilmesi sorumluluunun, kendisi ve Bakan çavuolunda olduuna vurgu yapan Boubeya, bu ekonomik kalknma için Gabonda daha çok Türk irketinin yatrm yapmasn istediklerini belirtti.

Gabon Dileri Bakan Boubeya, iki ülke arasndaki ilikilerin gerçek bir ortaklk ve kazan-kazan politikas çerçevesinde olduunu anlatarak, Türkiyenin deneyiminden hiçbir kompleks duymadan Gabon olarak istifade etmeliyiz. Bunu da büyük bir içtenlikle söylüyorum çünkü biraz önce Sayn Bakann (çavuolu) da ifade ettii gibi Türkiyenin özellikle de diplomatik arivler konusunda dünyaya örnek tekil edecek bir sistemi var. O yüzden, bundan mümkün oldukça avantaj salayabilmeliyiz diye düünüyorum. ifadelerini kulland.

Resmi konuttaki toplant öncesinde iki ülke bakanlar arasnda ariv alannda mutabakat muhtras imzaland.

Ana Sayfaya Git