Çermik şantiye alanına döndü

Diyarbakır’ın Çermik İlçe Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu ile birlikte son bir yıl içerisinde önemli gelişmelerin yaşandığı ilçe adeta şantiye alanına döndü.

Haberler 08.06.2018 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çermik lçe Belediye Bakan ehmus Karamehmetolu ile birlikte son bir yl içerisinde önemli gelimelerin yaand ilçe adeta antiye alanna döndü.

çermikte içme suyu ebekesinin yenilenmesi ile doalgaz kaz çalmalarnn süratle devam ettiini belirten Belediye Bakan ehmus Karamehmetolu, çermikin kalknmas ve gelimesi yönünde hazrlanan ve hayata bir bir geçirilen projelerle ilçenin modern bir ehir görünümüne kavutuunu belirtti. Karamehmetolu, ilçenin en büyük sorunlarndan biri olan içme suyu sorununu çözdüklerini ve bu yönde içme suyu ebekesinin yenilenmesi iini alan yüklenici firmann yaklak 6 aydan beri ilçede çaltn, içme suyu ebekesinin yenilenmesiyle ilçenin en az 60 yllk su sorununun kalmayacan söyledi.

çERMK ANTYEYE DÖNDÜ

Bakan Karamehmetolu, Termal Turizm Bölgesi olan çermik Melike Belks Kaplcalarnda restorasyon ve çevre düzenlemesi çalmalarnn bitme aamasna geldiini söyleyerek, yllarca ihmal edilen kaplcalarn yenilenmesiyle modern, günümüz artlarna uygun hale gelecek olan kaplcalarmz daha fazla tantmak yönünde çalma balatacaklarn belirtti. çermikin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda gelimesi yönünde hazrlanan projelerin çok yönlü olduunu belirten Bakan Karamehmetolu, Balatm olduumuz hizmet odakl projelerle ilçemizi gelecee hazrlyoruz. lçemiz Termal Turizmde cazibe merkezi olacak. Hedefimiz çermikte büyük bir deiimi ve dönüümü gerçekletirmektir dedi.

DOALGAZIN GELMES çN

lçede daha önce hiç olmayan parklar yaptklarn dile getiren Bakan Karamehmetolu, Doalgazn gelmesiyle de ilçedeki vatandalarmz daha ucuz snma imkan bulacak, ayrca kn yaklan kaloriferlerden dolay oluan hava kirliliinin de ortadan kalkacan, altyap çalmalarnn tamamlanmasyla ilçedeki yollarn asfaltlanacan, refüj ve çevre düzenlemesi ile çermikin görüntüsü deiecek diye konutu.

Yapm devam eden çalmalarla ilgili açklamalarda bulunan Bakan Karamehmetolu, çermikte çalmalarmz tüm hzyla devam ediyor. lçemiz 50 bin nüfusa sahip. 80 mahallemiz var. lçe merkezimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Yllardr ilçenin en büyük sorunu olan altyap sorununu çermik Belediyemiz ile Büyükehir Belediyemiz birlikte çözüyor. çme suyu ebekesi ve doalgaz çalmalarmz tüm hzyla devam ediyor. çme suyu ebekesi ve doalgaz hatlar çalmalarmz ile ilçemiz bir antiye alanna dönmü durumda ifadelerinde bulundu.

Ana Sayfaya Git