Çermik'te gerginlik

Sandık başında çıkan silahlı kavgada hayatını kaybedinlerin cenazeleri toprağa verildi.

Haberler 18.04.2017 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çermik ilçesine bal Yabanard köyünde, seçim sand banda akraba olan ve aralarnda siyasi görü farkll bulunan Yldz ailesinin fertleri arasnda çkan silahl kavgada hayatn kaybeden üç kiininin cenazesi topraa verildi.

CENAZELER TOPRAA VERLD

Diyarbakr ve anlurfa Adli Tp Kurumundaki otopsi ilemlerinin ardndan Abdulrezzak, eyhmus ve dris Yldzn cenazeleri dün sabah, yaknlar tarafndan alnarak, çermik ilçe merkezine 28 kilometre uzaklkta bulunan Yabanard köyüne götürüldü.

Hayatn kaybeden 3 kii, çermik Müftüsü Abdullah Sertoullar tarafndan klnan cenaze namaznn ardndan köy mezarlnda topraa verildi. Jandarmann youn güvenlik önlemleri ald köyde, Diyarbakrdan helikopter destekli takviye kuvvetler gönderildi. Olayla ilgili kapsaml soruturma devam ederken, gözaltna alnanlarn ilemleri ise sürüyor.

SYAS ANLAMAZLIK

Yabanard köyünde aralarnda daha önce husumet bulunan ve siyasi görü farkll olan Yldz ailesine mensup kiiler önceki gün, referandum için kurulan seçim sandnn bulunduu okul bahçesinde, kar karya gelmiti. Aralarnda çkan sözlü tartma ksa sürede silahl çatmaya dönütü. Tabanca ve uzun namlulu silahlarn kullanld silahl kavgada Abdulrezak ve olu eyhmus Yldz ar yaralanmt. Yarallar hastaneye götürmek isteyen dris Yldz ise açlan ate sonucunda ar yaralanmt.

Abdulrezak ve olu eyhmus Yldz Siverek Devlet Hastanesinde hayatn kaybederken, dris Yldz ise kaldrld anlurfa Devlet hastanesinde doktorlarn tüm müdahalesine ramen kurtarlamayarak yaamn yitirmiti.

Ana Sayfaya Git