Görüş Bildir

Çermik'te gerginlik

Sandık başında çıkan silahlı kavgada hayatını kaybedinlerin cenazeleri toprağa verildi.

Çermik'te gerginlik

Diyarbakır’ın Çermik ilçesine bağlı Yabanardı köyünde, seçim sandığı başında akraba olan ve aralarında siyasi görüş farklılığı bulunan Yıldız ailesinin fertleri arasında çıkan silahlı kavgada hayatını kaybeden üç kişininin cenazesi toprağa verildi.

CENAZELER TOPRAĞA VERİLDİ

Diyarbakır ve Şanlıurfa Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemlerinin ardından Abdulrezzak, Şeyhmus ve İdris Yıldız’ın cenazeleri dün sabah, yakınları tarafından alınarak, Çermik ilçe merkezine 28 kilometre uzaklıkta bulunan Yabanardı köyüne götürüldü.

Hayatını kaybeden 3 kişi, Çermik Müftüsü Abdullah Sertoğulları tarafından kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Jandarmanın yoğun güvenlik önlemleri aldığı köyde, Diyarbakır’dan helikopter destekli takviye kuvvetler gönderildi. Olayla ilgili kapsamlı soruşturma devam ederken, gözaltına alınanların işlemleri ise sürüyor.

SİYASİ ANLAŞMAZLIK

Yabanardı köyünde aralarında daha önce husumet bulunan ve siyasi görüş farklılığı olan Yıldız ailesine mensup kişiler önceki gün, referandum için kurulan seçim sandığının bulunduğu okul bahçesinde, karşı karşıya gelmişti. Aralarında çıkan sözlü tartışma kısa sürede silahlı çatışmaya dönüştü. Tabanca ve uzun namlulu silahların kullanıldığı silahlı kavgada Abdulrezak ve oğlu Şeyhmus Yıldız ağır yaralanmıştı. Yaralıları hastaneye götürmek isteyen İdris Yıldız ise açılan ateş sonucunda ağır yaralanmıştı.

Abdulrezak ve oğlu Şeyhmus Yıldız Siverek Devlet Hastanesinde hayatını kaybederken, İdris Yıldız ise kaldırıldığı Şanlıurfa Devlet hastanesinde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi