Cezaevindeki çocuklar için "ücretsiz mektup" uygulaması

Adalet Bakanlığının yaptığı çalışmayla, cezaevlerindeki 2 bin 500 çocuk tutuklu ve hükümlünün ücretsiz mektup göndermesine ilişkin uygulama başladı.

Haberler 29.11.2016 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakanlnn yapt çalmayla, cezaevlerindeki 2 bin 500 çocuk tutuklu ve hükümlünün mektuplarn ücretsiz olarak göndermelerini salayacak uygulama hayata geçirildi.

Mektuplar ücretsiz olacak

Adalet Bakan Bekir Bozdan talimatyla cezaevlerinde bulunan 2 bin 500 tutuklu ve hükümlü çocuun mektuplarnn ücretsiz gönderilmesi amacyla Ceza ve Tevkifevleri (CTE) Genel Müdürlüünce Türk Kzlay ile görüme yapld.

Görümeler sonunda cezaevlerindeki çocuk mahkumlarn mektuplarndaki pul masraflarnn Türk Kzlay tarafndan karlanmas kararlatrld.

Bunun üzerine CTE Genel Müdürlüü ile Türk Kzlay hükümlü veya tutuklu çocuklarn ailelerine, arkadalarna, istedikleri herhangi bir kiiye, kurum ve kurululara yazdklar mektuplarn ücretsiz gönderilmesine ilikin protokole imza att.

- Türk Kzlay pullar teslim etti

Protokol gereince Türk Kzlay, çocuklarn ücretsiz mektuplamasn salamak için gerekli posta pullarn cezaevi yönetimlerine teslim etti.

Böylece, cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü çocuklarn yazdklar mektuplarn hiçbir ücret ödemeden gönderebilmelerini salayan uygulama hayata geçirildi.

Ana Sayfaya Git