Cezaevlerinde FETÖ ve DEAŞ'a karşı bilinçlendirme eğitimi

Diyanet İşleri Başkanlığınca, cezaevlerindeki 100 bini aşkın tutuklu ve hükümlüye 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ ve DEAŞ gibi dini istismar eden yapılara karşı mücadele kapsamında sahih dini bilginin önemine dikkati çekmeye yönelik seminer ve vaazlar verildi.

Haberler 03.10.2019 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Talep eden tutuklu ve hükümlülere, Kuran- Kerim, itikat, ibadet ve siyer eitiminin yan sra dini istismar eden yaplarn fikirleri, özellikleri, ayet ve hadisleri nasl istismar ettikleri anlatld

Diyanet leri Bakanl Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak Cezaevlerinde görevli 581 vaizimiz var. Din istismaryla mücadele kapsamnda sahih dini bilginin önemine yönelik seminer, vaaz ve iratlar son yllarda artrlarak devam ediyor.

Diyanet leri Bakanlnca, cezaevlerinde bulunan 100 bini akn tutuklu ve hükümlüye 15 Temmuz darbe giriiminin ardndan FETÖ ve DEA gibi dini istismar eden yaplara kar mücadele amacyla, sahih dini bilginin önemine dikkat çekmeye yönelik seminer ve vaazlar verildi.

Diyanet leri Bakanl ile Adalet Bakanlnca imzalanan protokolle Bakanlkça belirlenen müfredat kapsamnda, cezaevlerinde tutuklu ve hükümlülere yönelik din eitimi ve öretimine devam ediliyor. Diyanet leri Bakanl Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, cezaevlerinde dini istismar eden yaplarla mücadelenin önemine yönelik eitimler verildiini hatrlatt.

Cezaevlerinde din eitimi ve öretiminin bir arada yürüdüüne iaret eden Albayrak, Vaizlerimiz Kuran- Kerim, slam dini itikat, ibadet, siyer ve ahlak alanndaki bilgileri örenmek isteyenlere yardmc oluyor. dedi.

Albayrak, Adalet Bakanl ve Diyanet leri Bakanlnca yaplan protokol çerçevesinde eitimlerin yapldn anmsatarak, unlar söyledi:

Vaizlerimiz cezaevlerinde derslikler oluturuyor. Cezaevleri müdürleri duyuru yapyorlar. Özellikle 15 Temmuz darbe giriiminden sonra cezaevlerindeki insanlarn dini istismar eden yaplara kar dikkatini çekmek için din istismar konulu seminerleri ve konferanslar düzenledik. FETÖden dolay tutuklu olan kiiler seminer verilen mahkumlar arasnda yok.

- POMEM ve dier kurumlarda konferanslar veriliyor

Din istismaryla mücadelede sahih dini bilginin önemini vurgulayan Albayrak, öyle devam etti:

Cezaevlerindeki uygulamalarmzda en bata dini istismar eden terör örgütleri FETÖ ve DEA anlatan kitaplar gönderdik. Bunun yan sra dini istismar eden yaplarn fikirleri, özellikleri, ayet ve hadisleri nasl istismar ettiklerini uzun uzadya anlattk. Bu seminerler 100 bin akn kiiye verildi. Uzun zamandr Polis Meslek Eitim Merkezlerinde (POMEM) ve dier kamu kurulularmzda sahih dini bilginin önemine dikkati çeken konferanslar veriyoruz. Doruyu öretiyoruz, doruyu öretince yanl ortaya çkyor. Cezaevlerinde görevli 581 vaizimiz var. Din istismaryla mücadele kapsamnda sahih dini bilginin önemine yönelik seminer, vaaz ve iratlar son yllarda artrlarak devam ediyor.

Ana Sayfaya Git