Cezalarını az buldu!

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'e 'terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından verilen hapis cezalarını az bulan savcı Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesine başvurarak karara itiraz etti.

Haberler 16.03.2019 - 11:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Malatya 5inci Ar Ceza Mahkemesinde 1 ubatta karara balanan davann ardndan Malatya Cumhuriyet Savcs Murat Karaku, terör örgütüne üye olmak suçundan 11 yl 3 ay, terör örgütü propagandas yapmak suçundan ise 3 yl hapis cezas verilen Kanak ve terör örgütüne üye olmak suçundan 9 yl 9 ay, terör örgütü propagandas yapmak suçundan da 5 yl 3 ay hapis cezasna çarptran Tuncel hakkndaki karara itiraz etti.

SAVCIDAN CEZAYA TRAZ

Savc yarglama aamasnda, Kanakn silahl terör örgütü kurma ve yönetme suçundan 22,5 yl, Tuncelin ise silahl terör örgütü üyelii suçundan 15 yl cezalandrlmasn talep etmiti. Savc, her iki sank için iki defa zincirleme silahl terör örgütü propagandas yapmak suçundan 26 yl 8er ay hapis cezas istemiti. Cumhuriyet Savcs, itiraznda sanklardan Kanaka her ne kadar terör örgütüne üye olma suçundan ceza verilse de silahl terör örgütü kurma ve yönetme suçundan da ceza almas gerektiini ve silahl terör örgütü propagandas yapmak suçundan da bir kez deil iki kez ceza almas gerektiini aktararak, cezay az buldu. Savc Karaku, Tuncel için ise alt snrdan uzaklalarak cezann üst snrdan verilmesini istedi.

Ana Sayfaya Git