Cezası belli oldu; 9.5 yıl

HDP'li eski başkan Mızraklı'ya 9 yıl 4 ay hapis cezası vedildi. Mızraklı "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanıyordu.

Haberler 10.03.2020 - 12:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl tarafndan yürütülen terör soruturmas kapsamnda, 19 Austos 2019da Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakanl görevinden alnan ve 22 Ekim 2019da terör örgütü üyesi olmak ve örgüt propagandas yapmak suçundan tutuklanan HDPli Adnan Selçuk Mzraklnn yargland davadan karar çkt.

9 YIL 4 AY HAPS CEZASI VERLD

Mzrakl, dün görülen durumaya tutuklu bulunduu Kayseri 2 Nolu T Tipi Kapal Ceza nfaz Kurumundan SEGBS ile katlmay reddetti. Savc, Mzraklnn cezalandrlmas ve tutukluluk halinin devam yönünde görü bildirirken, avukatlar ise Mzraklnn tahliyesi yönünde karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, Mzrakly 9 yl 4 ay 15 gün hapisle cezalandrd.

BERMAL KOD ADLI PKKNIN FADES

Öte yandan Mardinin Nusaybin ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan, Bermal kod adl PKKl H.B.A.nn, Selçuk Mzrakl hakknda hazrlanan iddianamede verdii ifadede, PKKnn yasama organ konumunda olan DTKnn toplantlarna Mzraklnn katldn öne sürdü. H.B.A., Mzraklnn, özel hastanede Hogr kod adl örgüt üyesine müdahale ettiini iddi etti.

HABER MERKEZ

Terör soruturmas kapsamnda çileri Bakanl tarafndan görevden uzaklatrlarak yerine kayym atanan ve tutuklu yarglanan Diyarbakr Belediyesi Bakan Adnan Selçuk Mzraklnn yargland davann durumas Diyarbakr 9. Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. Mzrakl, silahl terör örgütüne üye olmak suçundan, 9 yl 4 ay hapis cezasna çarptrld.

MIZRAKLI SEGBS REDDETT

Kayseri Bünyan Cezaevinde tutuklu bulunan Mzrakl, durumaya Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) ile savunma yapmay kabul etmeyerek durumaya katlmad. Mzraklnn durumaya SEGBS ile katlmak istemediine ilikin tutanak okunduktan sonra Mzraklyla ilgili mülatasn veren Savc, Mzraklnn cezalandrlmas ve tutukluluk halinin devam yönünde görü bildiridi.

Avukatlar ise Mzraklnn tahliyesi yönünde karar verilmesini talep etti.

MIZRAKLI SEGBS LE KATILMAYI KABUL ETMED

Mzrakl avukatlarndan Diyarbakr Baro Bakan Cihan Aydn, Mzrakl hakknda mütalaasn açklayan savcy eletirdi. ddia makamnn bu hatadan dönme hakknn olduunu belirten Aydn, bundan geri dönülmemesi durumunda savc hakknda görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunacaklarn ifade ederek, tehdit etti. Mahkemeye heyetine yönelikte konuan Aydn, Sizde karar vereseniz mahkeme hakknda da ikayette bulunacaz. Burada yarglama yaplmyor çünkü. Kararnzn hazr olduunuzun farkndayz iddiasnda bulundu.

DTKnn sivil toplum örgütü olduunu öne süren Aydn, DTKyi bir terörist organizasyon olarak gösterirseniz geçmite DTK ile i tutan kiileri de bu iten sorumlu tutmanz gerekir. Daha önceki mahkemeyi uyardk bizi dinlemediler imdi içerdeler. Sizin sonunuz neye gebe, onu Allah bilir diye konutu. Telefon dinlemelerinin de usulsüz olduunu ifade eden Aydn, Telekulak krizi ilerde sizin banza da i açacak. Bu konuda sizde bir yok ayrmndasnz diyerek hukuka aykr olan bu delillerin hiç bir ekilde dosyaya girmemesi gerektiini söne sürdü. Cumhuriyet Savcs için yapt uyary mahkeme içinde yaptn belirten Aydn, görevi kötüye kullanma suçundan HSYK ya ikayette bulunacaklarn söyledi.

MAHKEME HAPS CEZASI VERD

Avukatlarn beyann ardndan Mahkeme heyeti ksa bir aradan sonra kararn açklad. Mahkeme, Mzrakly silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 9 yl 4 ay 15 gün hapisle cezalandrd.

Mzrakl hakknda hazrlanan iddianamede, Mardinin Nusaybin ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan Bermal kod isimli terörist H.B.Ann ifadeleri yer alm, H.B.A, ifadesinde Mzraklnn terör örgütü PKKnn yasama organ konumunda olan Demokratik Toplum Kongresinin (DTK) toplantlarna katldn gördüünü ileri sürmütü.

Diyarbakrda özel hastanede krsal alandan gece geç saatlerde getirilen Hogr kod isimli teröristi Mzrakl, ameliyat ettikten sonra güvenlik güçlerine teslim etmeden taburcu edip serbest kalmasn salad. ifadesini kullanan H.B.A, unlar kaydetmiti:

MIZRAKLI HAKKINDAK DDALAR

Bu ameliyatn dnda gece saatlerde hasta ve yaral örgüt mensuplar gizlice hastahaneye getirilerek Mzraklnn kontrolünde, dahil olduu ameliyatlar ve tedavilerinin yapldn sk sk duyuyordum. Mzraklnn hasta ve yaral örgüt mensuplarna yönelik bu ameliyat, tedavileri DTK ve KCK/TM yaplanmas içinde biliniyor ve konuuluyordu. Terör örgütü PKK/KCKnn Diyarbakrda en güvendii doktorlardan biri de Mzrakldr.

Mzraklnn, milletvekillii ve belediye bakan adayl için sürekli terör örgütü PKK/KCK yöneticileri ile görümek maksadyla legal yollardan Irak ve Avrupaya gittiini iddia eden H.B.A, bu seyahatlerin bir ksmnn tp kongresi, sempozyum gibi gerekçelerle gerçekletirdiini, gittii yerlerde örgütün üst düzey yöneticileri ile görütüünü öne sürmütü.

ddianamede, Mzraklnn terörist cenazesi, taziyesi ve terör örgütü PKKnn propagandasna dönüen birçok eylem ve toplantlara katld belirtilmiti.

MIZRAKLI KARARA LKN MESAJ YAYIMLADI

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Basn Bürosu, örgüt üyesi olmak iddiasyla 9 yl 4 ay hapis cezas verilen Selçuk Mzraklya ait bir mesaj paylat. Mesajda Verilen kararlar hukukun, yarglamann idi edildii, siyasetin sopas ve gölgesine dönümü kararlard sayg duymuyorum. Hakikat her zaman olduu gibi, bütün bu süreçleri bitirecek ve aydnla vesile olacaktr ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git