CHP Diyarbakır İl Başkanı: Saldırı da olsa törene katılacağız

CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, CHP il başkanlarının şehit cenazelerine alınmaması yönünde valiliklere talimat verdiğini açıklamasına tepki gösterdi. Sayın, "Ne kadar kaygı olursa olsun, bir saldırı da olsa törene katılacağız. Umarım, o protokollerin olmayacağı bir Türkiye yaşarız" dedi.

Haberler 30.06.2018 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Soylunun, CHP il bakanlarnn ehit cenazelerine alnmamas yönünde valiliklere talimat verdiini açklamas üzerine, CHP Merkez Yönetim Kurulunca alnan karar dorultusunda, 81 ilde e zamanl yaplan basn açklamasn Diyarbakrda, CHP l Bakan Sayn okudu. Parti binasnda basn toplants düzenleyen Sayn, ehit haberleri gelmemesinin, en büyük arzular olduunu söyledi. ehitlerimiz arasnda ayrm yapan anlay, imdi de ehit cenazeleri üzerinde milleti bölmek peindeler. ehitlerimiz siyasi partilerin deil, milletimizin evlatlardr diyen Bakan Sayn, unlar kaydetti:

TÖRENLERE KATILACAIZ

AK Parti Genel Bakan Erdoan, bu açklamann neresindir? Eer bu açklamay reddedip derhal çileri Bakan hakknda gereini yapmazlarsa bilinmelidir ki bu münferit birinin densiz bir açklamas olmaktan çkar, derin mahfillerde hazrlanm, soysuz bir kaos plan olduunu gösterir. Daha yeni tamamlanan seçimlerin toplumda gerilimi yok edip, sükunet ve huzuru tesis etmesi beklenirken, toplumu terörize eden bu açklamalar eer densiz bir çk deilse o zaman yeni dönemin çatma ve kaos üzerinden kurgulandnn delilidir. Terörün kökünün kaznmas ve bir daha ehitlerimizin gelmemesi en büyük arzumuzdur; ancak ehit cenazeleri olmas durumunda bugüne kadar olduu gibi bundan sonra da bütün yöneticilerimiz, milletvekillerimiz, il bakanlarmz ve örgütlerimiz tam kadro halinde orada ehitlerimizin huzurunda olacaklardr. Hiç kimsenin bunu engellemeye gücü yetmeyecektir. Ortaya çkabilecek olaylarn tek sorumlusu Süleyman Soylu ve ona imkan veren iktidardr.

Toplantda bir gazetecinin, çileri Bakan Soylunun açklamalarndan sonra kayg duyup, duymadklarn sormas üzerine CHP l Bakan Sayn, Süleyman Soyluya ve AK Partinin bütün il bakanlarna seslenmek istiyorum. Umarm, o protokollerin olmayaca günler yaarz ce onlarn oraya gitmeyecei günleri yaarz. Ne kadar kayg olursa olsun, bir saldr da olsa törene katlaca ama umarm o protokollerin olmayaca bir Türkiye yaarz diye konutu.

Ana Sayfaya Git