CHP'den "28 gün askerlik yapma şartı kaldırılsın" teklifi

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım: "Bedelli askerlikten yararlanmak için 28 gün askerlik yapma şartı kaldırılsın. Ayrıca profesyonel askerliğe geçilsin"

Haberler 19.07.2018 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Uak Milletvekili Özkan Yalm, bedelli askerlikten yararlanmak için 28 gün askerlik yapma artnn kaldrlmasn istedi, profesyonel askerlie geçilmesini önerdi.

Yalm, TBMMde düzenledii basn toplantsnda, özel sektörde çalp askerliini yapmam vatandalarn, askerlik için 28 gün i yerinden ayrlmasnn ciddi skntya yol açabileceini savundu.

Kiilerin askerliini 28 gün yapmas ile 6 ay1 yl yapmas arasnda bir fark bulunmadn öne süren Yalm, iverenle ayn skntnn yaanacan belirtti.

28 GÜN ARTI KALDIRILSIN

Yalm, 2011 ve 2014 yllarnda olduu gibi askerlik yapma art aranmadan bedellinin çkartlmasn isteyerek, Bedelli son kez olmaldr. CHP olarak ana hedefimiz profesyonel askerlie geçitir. Bu teklifle bedelli son bulmayacak, 23 yl sonra yenileri gelecektir. Hükümete, Milli Savunma Bakanlna tavsiyemiz; bir an önce altyap hazrlanp profesyonel askerlie geçilsin. ifadesini kulland.

Olaanüstü kurultay için imza toplanldnn anmsatlmas üzerine Yalm, Delegeler ve üyeler, CHP ve ülkenin lehine yakan ekilde doru karar verecektir. Milletvekili olarak gözlemci durumundayz, hep birlikte izliyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git