Çığlık atınca tokadı yedi!

Diyarbakır’da bir sağlık skandalı daha. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi doğumhanesinde 28 yaşındaki kadının, çığlık attığı gerekçesiyle hemşireler tarafından tokat atılıp hakaret edildiği iddia edildi.

Haberler 01.08.2018 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda artan sanclaryla hastanenin doumhanesine alnan E.E.ye (28), ardan çlk att gerekçesiyle doum öncesinde ve srasnda hemireler tarafndan tokat atlp, hakaret edildii öne sürüldü. Genç kadnn ailesi, darp raporuyla l Salk Müdürlüü, Diyarbakr Kadn Doum ve çocuk Hastalklar Hastanesi Bahekimlii ve emniyete bavurdu. l Salk Müdürlüü yetkilileri, olayla ilgili aratrma balatldn belirtirken, hastane yetkilileri ise darp iddiasn reddetti.

Bismil ilçesinde yaayan hamile E.E., geçen pazar günü gece saatlerinde, doum sanclar balaynca Bismil Devlet Hastanesine kaldrld. E.E., salk durumu kritik olduu gerekçesiyle ambulansla Diyarbakr Kadn Doum ve çocuk Hastalklar Hastanesine sevk edildi. Burada doum sanclar artan E.E., doumhaneye alnarak, doum süreci balatld. Doumhaneye giren E.E.ye, iddiaya göre, ardan çlk att gerekçesiyle hemireler, doum öncesinde ve srasnda tokat atp, hakaret etti. Doum sonras kz E.E.nin aladn gören Sedat Cantürk, olay örenince darp raporu aldrd. Genç kadnn ailesi darp raporuyla l Salk Müdürlüü, Diyarbakr Kadn Doum ve çocuk Hastalklar Hastanesi Bahekimlii ve emniyete bavurdu.

DDET VE HAKARETTE BULUNUYOR, TOKATLIYORLAR

Kzna iddet uygulandn savunan Sedat Cantürk, Sabaha doru sanclar iddetlenince onu doumhaneye alp, masaya brakyorlar. Görevli hemireler, iddet ve hakarette bulunuyor sonra tokatlyorlar. Doum yapmadan önce bunlar oluyor. Doumdan sonra da yine hakaret ediyorlar. Kzmz salk niyetine doum hastanesine götürüyorsak oradaki salk memurlarndan rica ediyorum, lütfen ilgilensinler. Hakaret ve iddete maruz brakmayn. Görevin o senin, maan alyorsun. Doum esnasnda kadnn psikolojisi de bozulabilir. Olayn ardndan karakola ikayette bulundum. fadesini aldktan sonra devlet hastanesinde rapor aldk. Buradaki görevli olan 2 hemire için yetkililer, elinden geleni yapsn. Bunlar derslerini almaldr diye konutu.

Diyarbakr l Salk Müdürlüü yetkilileri, olayn bütün yönleriyle aratrldn ve o gece görevli salk personelinin ifadelerine bavurulduunu söyledi. Hastane yetkilileri ise darp iddiasn reddederek, iddet ve kötü muamelenin söz konusu olmadn, doum srasnda bebein gelmesiyle birlikte anneye sadece sesli uyarlar yapldn kaydetti.

Ana Sayfaya Git