Çınar'da seçim var

Tutuklanan Çınar Belediye Başkanı Cengiz görevden alındı. Cengiz'in yerine kayyum atanmayacağı, Belediye meclis üyeleri arasında seçim yapılacağı açıklandı.

Haberler 26.04.2018 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çnar Belediye Bakan DBPli Ahmet Cengiz, 2911 sayl Toplant ve Gösteri Yürüyüleri Kanununa muhalefet etmek suçundan 1 yl 5 ay 15 gün hapis cezas kesinlemesip, tutuklannca çileri Bakanlnca görevden alnd. Cengizin yerine belediye bakanl için meclis üyeleri arasndan seçim yaplaca açkland.

çnar Belediye Bakan Ahmet Cengiz, 2911 sayl Toplant ve Gösteri Yürüyüleri Kanununa muhalefet etmek suçundan 1 yl 5 ay 15 gün hapis cezasnn kesinlemesi üzerine tutuklanarak, Diyarbakr D Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevine gönderildi. Cengiz, cezasnn kesinlemesi ve infazna balanlmas üzerine çileri Bakanlnca görevden alnd. Cengizin yerine belediye bakanl için meclis üyeleri arasndan seçim yaplaca açkland. Diyarbakr Valiliinden konuya ilikin yaplan yazl açklamada, öyle denildi:

BELEDYE MECLS ÜYELER SEçECEK

çnar ilçesi Belediye Bakan Ahmet Cengiz, 1 yl 5 ay 15 gün hapis cezasna çarptrlm ve kesinlemi cezasnn infazna balanmtr. Bu nedenle, çileri Bakanl tarafndan görevden alnan Belediye Bakan Ahmet Cengizin yerine, 5393 sayl Belediye Kanununun 45inci maddesine göre çnar Belediye Meclisinin, belediye meclis üyeleri arasndan ve gizli oyla belediye bakan seçmek üzere, 27 Nisan 2018 Cuma günü saat 10.00da Belediye Meclis Salonunda toplanmas Valiliimizce uygun görülmütür.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclisi Üyesi Halide Türkolu, çnarda Belediye Meclis üyeleri ve belediye E Bakanlar görevlerinden alnmamlard. Kayym atanmamt. Belediye Kasm 2016 tarihinden bu yana Kaymakamlk denetiminde ve yönetimindeydi. Fiili bir kayym sistemi söz konusuydu. Kayym atanmamasna ramen en youn ihraçlar çnarda yaanmt dedi.

DBPL MECLS ÜYELER çOUNLUKTA

Valiliin ald seçim kararna ilikin konuan Türkolu, Normalinde görevden uzaklatrlan belediye bakanlarnn yerine Belediye Meclisinden birisi bu ekilde seçilirdi. Ama ne yazk ki bu güne kadar bu sistem uygulanmad. çnar belediye meclisinde biraz daha karmak bir yap var. DBPli Meclis üyeleri çounlukta ancak AKP ve Hüda-Par meclis üyeleri de var. çnar özelinde böyle bir tercihte bulunmak istemi olabilirler. çünkü biraz daha kark bir yap var burada diye konutu.

Ana Sayfaya Git