Cizre belediyesine Kayyım atandı?

Cizre ilçesi Belediye Başkanı HDP'li Mehmet Zırığ, hakkındaki terör soruşturmaları nedeniyle görevden uzaklaştırıldı. Zırığ'ın yerine, Valilik tarafından Cizre Kaymakamı Davut Sinanoğlu Başkanvekili olarak görevlendirildi.

Haberler 30.10.2019 - 01:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Cizre ilçesi Belediye Bakan HDPli Mehmet Zr, hakkndaki terör soruturmalar nedeniyle görevden uzaklatrld. Zrn yerine, Valilik tarafndan Cizre Kaymakam Davut Sinanolu Bakanvekili olarak görevlendirildi.

ZIRIG GÖREVDEN UZAKLATIRILDI

Cizrede 31 Mart yerel seçimlerinde bakanla seçilen HDPli Mehmet Zr, hakkndaki terör soruturmalar kapsamnda görevinden alnd. Valilik tarafndan Kaymakam Davut Sinanolu Belediye Bakanvekili olarak görevlendirildi.

rnak Valiliince yaplan açklamada ise görevden alnan Zr hakkndaki terör soruturmalar hatrlatld. Açklamada, öyle denildi:

KAYMAKAM BAKANVEKL

Cizre Cumhuriyet Basavclnn 2019/1638 sayl soruturma dosyas kapsamnda Suçu ve Suçluyu Övme ve Terör Örgütü Propagandas Yapma suçlarndan soruturmasnn devam ettii, hakknda terör suçlamas bulunan kiilere yönelik Suçu ve Suçluyu Övme suçundan Cizre Cumhuriyet Basavclnn 2019/4608 sayl soruturmasnn devam ettii, Malatya 5inci Ar Ceza Mahkemesinin 2018/18 esas sayl kovuturma dosyas kapsamnda Terör Örgütüne Üye Olma suçundan Türk Ceza Kanununun 314/2 maddesi gereince 5 yldan 10 yla kadar hapis cezas talebiyle yargland anlalmtr. rnak ili Cizre ilçesi Belediye Bakan Mehmet Zr hakknda devam eden bahse konu adli ilem süreçleri göz önünde bulundurularak Anayasann 127nci maddesi ve 5393 sayl Belediye Kanununun 47nci maddesine istinaden çileri Bakanlmzn 28.10.2019 tarihli onay ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklatrlm Belediye Kanununun 45inci maddesi uyarnca ve yine ayn kanunun 46nc maddesi kapsamnda Cizre Kaymakam Davut Sinanolu, Cizre Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilmitir.

LçEDE KAYYIM GERGNL

Buarada, Sinanolunun kayym atanmas ilçedeki HDPlilerde tepkiyle karland. Sabah saatlerinde kayym atanmasyla birlikte belediye binas ve HDP ilçe binasna giden yollar zrhl araçlarla polisler tarafndan kapatld. Belediyeye kayym atandn örenen çok sayda partili ile HDP rnak milletvekilleri Nuran mir ve Hasan Özgüne, belediye bakanI Mehmet Zr parti binasna gitti Polisler bir süre önce valilik tarafndan eylem ve etkinliklere getirilen yasak karar gerekçesiyle açklamaya izin vermeyeceklerini belirtti. Bunun üzerine yürüyüe geçen kitlenin etraf polisler tarafndan kalkanlarla çevrildi.

DARP RAPORU ALINDI

Yaanan gerginlik üzerine polisler, aralarnda HDPli Belediye Meclis üyeleri Mesut Uçkaç ile Serhat Küçükün de bulunduu 4 kiiyi gözaltna ald. HDPli Nuran mir de çkan arbedede yaralanarak, hastaneye kaldrld. HDPli mirin boynundan darbe ald ve röntgeninin çekildii iddia edildi.

Ana Sayfaya Git