Çoban hekim!

Önceki yıl kısıtlı imkanlarla girdiği sınavda Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini kazanarak burada eğitimine devam eden Musa Keçikıran, eğitime ara verilmesi üzerine geldiği memleketi Siverek ilçesinde çobanlık yapıyor

Haberler 10.08.2020 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Siverek ilçesinde çobanlk yapt srada kurslara katlarak girdii üniversite snavnda Kocaeli Üniversitesi Di Hekimlii Fakültesini kazanan Musa Keçikran (21), pandemi süreci ve tatil döneminde eitime verilen arada çobanlk yapmaya devam ediyor.

lçeye bal Darcal Mahallesinde yaayan Musa Keçikran, 11 çocuklu ailenin 5. çocuu olarak dünyaya geldi ve zor artlar altnda eitimine devam etti.

Bir yandan çobanlk yapan bir yandan da eitimini sürdüren Keçikran, 2 yl önce katld kurslardan edindii bilgileri hayvanlarn otlatt srada bol bol tekrarlar yaparak pekitirdi.

çobanlk yaparken ders çalmay hiç bir zaman ihmal etmeyen Keçikran, girdii üniversite snavnda Kocaeli Üniversitesi Di Hekimlii Fakültesini kazand.

Aradan geçen sürede eitimini aksatmayan ve 3. snfa geçen Keçikran, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle eitime verilen arada memleketine gelerek yeniden çobanlk yapmaya balad.

Hayvanlar da bayr gezdiren Keçikran, bir yandan ailesine yardmc olurken, bir yandan da derslerin tekrarn yapyor.

Di hekimi aday Musa Keçikran, ailesinin eitimini tamamlayabilmesi için büyük fedakarlklar yaptn söyledi.

Bu emekleri boa çkarmamak için çok çaltn anlatan Keçikran, Her anne ve baba çocuunun iyi yerlere gelmesini ister, sarf ettii maddi-manevi emeklerin boa gitmemesini ister. Ben de o yolda gitmek istiyorum, anne ve babamn maddi-manevi yöndeki desteklerinin boa çkarmamasn istiyorum. Gerçekletirdim mi bilmiyorum ama ömrüm yettiince bu yönde mücadele edeceim. dedi.

ASIL MZ HAYVANCILIKTIR

Musa Keçikran, ailesinin hayvanclkla uratn kendisinin de küçük yatan itibaren hayvanlarla iç içe olduunu anlatarak, unlar kaydetti:

Bu hayvanlar ekmek teknemiz. Elimden geldiince yardm etmeye çalyorum. Anne babaya hayr demek olmaz, ne derlerse onu yapmaya çalyorum. Kocaeline gittiim zaman tam bir di hekimi aday, anlurfaya geldiim zaman da tam bir aile evlad olmaya çalyorum. Hedeflerim o yönde. Yani Kocaeline gittiim anda di hekimliinin gerektirdii bütün nitelikleri kazanmaya çalyorum, anlurfaya geldiim zaman ise çobanln gerektirdiklerini yapmaya çalyorum.

Y VE AHLAKLI OLARAK YETTRMEYE çALITIM

Baba Mehmet Ali Keçikran ise çocuuyla gurur duyduunu ve onun eitimini tamamlamas için gereken her türlü destei vereceini söyledi.

Kendisinin yaad zorluklarla çocuklarnn karlamamasn ve iyi bir hayatlarnn olmasn istediini anlatan baba Keçikran, çocuklarm okusun, ülkesine ve vatanna faydal olsunlar istiyorum, onlar insanlara yardm eden iyi ve ahlakl olarak yetitirmeye çaltm. dedi.

Anne Bedriye Keçikran ise olunun üniversitede okuduu için çok mutlu olduunu belirterek, Musann eve geldii dönemlerde de hayvanlarla iç içe olduunu ve onlarn bakmlarn üstlendiini belirtti.

Ana Sayfaya Git