Çocuk hak ihlalleri son bulsun

TÖP Çocuk Hakları Meclisi Sözcüsü Hatice Göz, “Çocuk hakkı ihlallerinin son bulması ancak bütünlüklü bir politika ile mümkündür” dedi.

Haberler 21.11.2020 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) çocuk Haklar Meclisi, 20 Kasm Dünya çocuk Haklar günü kapsamnda Kadköy ilçesinde bulunan il binalarnda basn toplants düzenledi. Basn metnini TÖP çocuk Haklar Meclisi Sözcüsü Hatice Göz okudu. çocuklarn birey olarak görünmedii ve haklarnn korunmadna dikkat çeken Göz, Devletin çocua bak aileden okula kadar birçok kurumda ve bizzat toplumun içinde, toplumun ve yetikinlerin istekleri çerçevesinde biçimlendirilmeye çallyor diye konutu.

STSMARDA 3ÜNCÜ SIRADA

Birlemi Milletle çocuk Haklar Sözlemesine deinen Göz, çocuk Haklar Sözlemesi dorultusunda Türkiyeye baktmzda, çocuklarn haklarnn korunmadn ve çocuklarn mutlu bir çocukluk geçirmediini söyleyebiliriz. Türkiye çocuk istismarnda dünyada 3üncü srada dedi.

çOCUK CEZAEVLER KAPATILMALI

çocuk cezaevlerinde yaanan ihlallere iaret eden Göz, çocuk cezaevlerinde artlarn her geçen gün kötületiini ve devlet gözetimi altnda bulunan çocuklarn ar hak ihlallerine maruz kaldn ifade etti. Göz, çocuklarn yaama ilkesi gerei çocuk cezaevlerinin derhal kapatlmas gerektiini söyledi.

ETM HAKLARI HLAL EDLYOR

Pandemiyle birlikte çocuklarn eitim hakkna erimediini belirten Göz, Uzun süre okullarn kapal olmas eitim kayglarn arttryor. Bunun yan sra yoksul ailelerin çocuklar dijital eitime eriemiyor. Devletin bu durum hakknda da bir iyiletirme yapmadn biliyoruz ifadesinde bulundu. Göz, Ülkenin bütünlüklü bir çocuk haklar politikasna ihtiyac var. çocuk hakk ihlallerinin son bulmas ancak bütünlüklü bir politika ile mümkündür diye konutu.

Ana Sayfaya Git